Ирландската нискотарифна компания посочва инфлацията като причина за решениетоЦените на

...
Ирландската нискотарифна компания посочва инфлацията като причина за решениетоЦените на
Коментари Харесай

Ryanair вдига цените на билетите

Ирландската нискотарифна компания показва инфлацията като причина за решението

Цените на самолетните билети на ирландската нискотарифна компания " Райънеър " (Ryanair) ще се усилят с от 5 до 10 на 100 през лятото по отношение на 2022 година поради високата инфлация. Това съобщи през днешния ден в Лисабон основният изпълнителен шеф на авиопревозвача Майкъл О‘Лиъри, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Смятам, че това лято цените на билетите ще набъбнат с от 5 до 10 на 100 по отношение на предишното в интернационален подтекст ", сподели той на конференция.

" Райънеър " планува " мощно търсене " през лятото посредством най-много на азиатския пазар след повдигането на здравните ограничавания в Китай и на американските клиенти, които се възползват от мощния $, добави той.

Ирландският нискотарифен транспортьор разгласи през днешния ден чиста облага от 211 милиона евро през изместеното трето тримесечие на финансовата 2022/2023 година поради скока на търсенето най-много за празниците в края на годината по отношение на загуба от 96 милиона евро през миналата година.

Авиокомпанията разгласи и 19 нови дестинации до португалските градове Фару и Порту, измежду които Барселона, Рим и Тулуза. " Райънеър ", който има общо 164 дестинации от Португалия, посочи, че не може да усили броя им от Лисабон поради неналичието на свободни слотове за политане, претоварването на летището и повишението на летищните такси.

Според О‘Лиъри Европа навлиза в " неминуем " постпандемичен интервал на консолидация сред превозвачите, които се борят за позиции в мощно конкурентна среда, съобщи Ройтерс.

Много от " наследените самолетни компании " в Европа изпитват усложнения да се конкурират с нискотарифните превозвачи и слабите им резултати могат да бъдат доста усъвършенствани посредством сливания, съгласно анализатори.

Германската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa) насочи предишния месец оферта за придобиване на миноритарен дял в " ИТА еъруейз " (ITA Airways), наследникът на италианската самолетна компания " Алиталия " (Alitalia), който натрупа загуби. Според немския транспортьор Италия е значима дестинация, както за пътуващите по бизнес, по този начин и за туристите.

Португалското държавно управление, което има авиопревозвача ТАП (ТАР), разгласи, че обмисля цялостна или частична продажба. " Луфтханза " (Lufthansa), " Ер Франс - Ка Ел Ем " (Air France KLM) и Ай Ей Джи (IAG), притежател на " Бритиш еъруейз " (British Airways) са евентуални купувачи, съгласно анализатори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР