Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отчете скок на печалбата до рекордните

...
Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отчете скок на печалбата до рекордните
Коментари Харесай

Ryanair с рекордна печалба заради силния летен сезон

Ирландската нискотарифна самолетна компания Ryanair регистрира скок на облагата до рекордните 1.4 милиарда евро за първата половина на финансовата си година. Това се дължи на извънредно огромното търсене на полети, което докара до най-големия брой на превозени пасажери през летния сезон. Авиокомпанията съобщи, че не регистрира спад в търсенето на полети през зимата.

Печалбата след налози скочи до 1.37 милиарда евро през шестте месеца до 30 септември в съпоставяне със загуба от 48 млн. евро за същия интервал на предходната година. Приходите за интервала са се утроили до 6.6 милиарда евро.

Ryanair регистрира облага от 203 млн. евро сред април и юни, което беше и първата печеливша пролет за самолетната компания отпреди пандемията. Изпълнителният шеф Майкъл О`Лиъри изясни, че силата на ускорението от този момент е била непредвидена и че " напредналите резервации за коледния интервал наподобяват добре ".
Реклама
Компанията е съумяла да увеличи цените за пасажерите с 14% спрямо интервала преди пандемията и съобщи, че ще възвърне равнищата на възнаграждение на своите екипажи до равнищата отпреди пандемията на 1 декември - четири месеца по-рано от авансово плануваното.

" Силата на възобновяване това лято ни изненада ", сподели О`Лиъри пред BBC Radio 4, представен от Guardian. " Виждаме това голямо арестувано търсене на пътувания. Мислехме, че ще отслабне през септември, октомври, само че до момента няма доста признаци за това ", прибавя той. Проблеми с Boeing Въпреки че Ryanair се възвърне от пандемията по-бързо от огромна част от авиационната промишленост, растежът й през идната година може да бъде възпрепятстван от " продължаващата некадърност на Boeing (BA) да извърши своя график за доставки ", декларира О`Лиъри.

Производителят на самолети даде обещание да достави всичките 51 самолета от актуализирания моел 737, поръчани от Ryanair, преди идващото лято, само че О`Лиъри счита, че има възходящ риск от " пропускане " с тези доставки. Мениджърът няколко пъти е описвал новите самолети като " изменящи играта " за компанията му, като те са основни за постигането на задачата за транспортиране на 185 млн. пасажери за фискалната 2023 година, която за компанията завършва през март 2024 година

" Докато получим 45 до 46 самолета доникъде на юни идната година, тази цел към момента е постижима ", счита О`Лиъри. " Ако Boeing не успее да реализира това, мисля, че основата на растежа за идната година към този момент е сигурна ", прибавя той пред Financial Times.
Реклама
Известен с откровения си фасон, шефът на самолетната компания разказа управлението на Boeing като " кокошки без глава " по-рано тази година в във връзка на закъсненията на доставките на самолетите.

Влияние върху представянето на самолетната компания също по този начин може да окажат и евентуално нови разновидности на коронавирус и войната в Украйна, счита още О`Лиъри. " Но без никакво отрицателно развиване, виждаме доста мощни бъдещи резервации, което е извънредно поради нервността. В нашите предварителни резервации няма доказателства за раздразнителност по отношение на рецесията ", заключава той.
Свързани публикации Wizz Air усилва приходите и загубата 6 ноември 2022, 11:17 Силният $ слага самолетните компании в тежко състояние 4 октомври 2022, 13:15 Ryanair разгласи края на ерата с билети по 9.99 евро 11 август 2022, 15:49 Wizz Air възобновява полетите сред Москва и Абу Даби посредством свое сдружение в ОАЕ 11 август 2022, 10:07 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР