Ирландска фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството влиза на

...
Ирландска фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството влиза на
Коментари Харесай

Ирландска фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството влиза на българския пазар

Ирландска фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството влиза на българския пазар. Фамилната компания Хейлс Файн Фуудс (Hayles Fine Foods) ще предлага у нас многообразие от висококачествени телешки и агнешки артикули, както и обичайните за Изумрудения остров - ирландски чедър и масло. Всички артикули на марката са сертифицирани от Ирландския съвет по храните Bord Bia и ще носят знака за висококачествени храни в Ирландия. Очаква се продуктите да бъдат в комерсиалната мрежа при започване на 2018 година

Селекцията на месото за българския пазар ще се прави от наследника на семейството и шеф Пол Хейлс. У нас ще се оферират обичайните за островната страна породи Абърдийн ангъс, Херефорд, Галоуей, Лимузин и Симентал. Това са петте най-висококачествени породи, селектирани през годините и отглеждани за говеждо и телешко месо.

„ За първи път българските консуматори ще могат да си закупят първокласно телешко и агнешко месо на налични цени. Работим и с български готвачи, с цел да обогатим познанията на хората за качествата на телешкото месо и да представим обичайни ирландски предписания ", споделя Пол Хейлс. Ще има опция и за онлайн поръчки на ирландски храни посредством уеб страницата на компанията - www.haylesfoods.com.

Ирландия е известна с нововъведенията си в региона на сигурността на храните и устойчивото земеделие. Уникалната стратегия Origin Green за развиване и резистентност, създадена от Ирландския съвет по храните, показва уговорката на ирландските производители на храни и питиета да работят по резистентен метод за здравословното хранене.

Историята на семейство Хейлс
Земеделието е станало неразривна част от живота на семейство Хейлс в последните 417 години. През далечната 1600 година предците на Пол Хейлс стартират да се занимават с развъждането на кози и овце в прилежащия на Дъблин регион Уиклоу. Семейството се изхранва главно с търговия на вълна, която изнася за Англия.

В интервала 1845-1852 година в Ирландия настава извънредно тежък интервал, прочут като Големия апетит. Страната регистрира нулева година на реколтата от картофи, които в този интервал са съществена храна за ирландците. Това води до гибелта на над 1 млн. души и последвалата голяма емиграция. Семейство Хейлс губят всички земи и стада и са принудени да се реалокират и да запонат всичко изначало. Прабабата на Пол стартира да продава масло в град Ратдрум. С течение на времето бизнеса се разраства и фамилията придобива повече земя и построява огромно стадо от млекодайни животни.

Фермерската традиция сега се поддържа от по-голямата част от роднините на Пол Хейлс. Братовчедите му имат и ръководят свои лични стопанства в регион Уиклоу. А единият от чичовците му е ръководител на Комитета за земеделие в Хил към Ирландската асоциация на земеделските производители и част от отговорностите му са да пази ползите на фермерите на политическо равнище.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР