Ирландия проучва повече от 10 предполагаеми случая на новия вариант

...
Ирландия проучва повече от 10 предполагаеми случая на новия вариант
Коментари Харесай

Ирландия проучва повече от 10 предполагаеми случая на новия щам Омикрон

Ирландия изследва повече от 10 хипотетични случая на новия вид на ковид Омикрон, откакто първични проби демонстрираха, че те имат профил, различаващ се от преобладаващия вид Делта, сподели през днешния ден здравният министър Стивън Донъли, представен от Ройтерс.

За разлика от Делта, който е доминира по света тази година, Омикрон има разновидност, известна като " отпадане на S-гена ", което значи, че писиар тестванията могат да открият съществуването на новия вид, предава Българска телеграфна агенция.

Донъли сподели, че пробите, за които се допуска, че са на новия вариант, са били изпратени за цялостно генетично секвениране, само че добави, че е евентуално здравните чиновници да потвърдят случаите на разновидността Омикрон през идните дни.

" Не е допустимо да знаем с акуратност какъв брой случая имаме. Броят на пробите, които бяха изпратени за цялостно геномно секвениране е малко над 10, въз основа на позитивните случаи, които ще бъдат подложени на този вид проби ", сподели Донъли пред ирландската телевизия " Върджин медия нюз ".

Ирландските управляващи предложиха на жителите на страната да заобикалят пътувания по несъществени мотиви до седем страни в Южна Африка поради безпокойството към разновидността Омикрон, открит за първи път в този район, като могат да върнат условието за наложителна карантина в хотел в опит да забавят разпространяването на новия вариант.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР