Ирландия е завела съдебно дело срещу Великобритания заради нов закон,

...
Ирландия е завела съдебно дело срещу Великобритания заради нов закон,
Коментари Харесай

Дъблин съди Великобритания заради закон за амнистия в Северна Ирландия

Ирландия е завела правосъдно дело против Англия поради нов закон, който дава условна прошка на някогашни бойци и екстремисти, забъркани в десетилетните насилия в Северна Ирландия. Това заяви Европейският съд по правата на индивида, представен от " Ройтерс ".

Законът беше неодобрен от фамилиите на жертвите, правозащитни организации и всички съществени политически партии на остров Ирландия, в това число английските юнионисти и ирландските националисти. Той влезе в действие през септември предходната година.

Ирландското държавно управление е завело делото на 17 януари. То твърди, че някои разпореждания на закона не са съвместими с Европейската спогодба.

Англия спря наказателното гонене на лицата, забъркани в интервала на " Размириците ", като съобщи, че е малко евентуално те да дадат резултат и вместо това би трябвало да бъде основан самостоятелен орган.
 Стрелба против служител на реда в Северна Ирландия връща остарели страхове Обновена
Стрелба против служител на реда в Северна Ирландия връща остарели страхове

Той е в сериозно положение

Лондон смята, че е все по-малко евентуално наказателното гонене, обвързвано със събитията отпреди 55 години, да докара до присъди и че законодателството е належащо, с цел да се завърши дефинитивно с спора.

При оповестяването на решението си да даде английското държавно управление на съд поради закона предишния месец, Дъблин уточни, че няма различен излаз, с изключение на да предприеме правни дейности, защото Лондон е изключил всяка опция за политическо решение.

Англия назова предизвикването на ирландското държавно управление " излишно ".

Около 3600 души починаха в продължение на три десетилетия борба сред ирландски националистически бойци за обединена Ирландия, пробританските " лоялни " паравоенни формирования и английската войска. Конфликтът значително завърши с спокойно съглашение през 1998 година
 Лондон и Брюксел би трябвало да поемат отговорност за размириците в Северна Ирландия
Лондон и Брюксел би трябвало да поемат отговорност за размириците в Северна Ирландия

Ако не се спогодят, рискуват действителна ескалация на насилието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР