Иранското нападение е сериозна заплаха за световния мир и сигурност

...
Иранското нападение е сериозна заплаха за световния мир и сигурност
Коментари Харесай

Израел поиска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН

" Иранското нахлуване е сериозна опасност за международния мир и сигурност и аз чакам Съветът да употребява всички средства, с цел да предприеме съответни дейности против Иран ", сподели в " Екс " непрекъснатият представител на Израел в международната организация.

Заседанието ще се организира през днешния ден в 23:00 ч. българско време, заяви пред публицисти непрекъснатото посланичество на Малта, която ръководи този месец Съвета за сигурност, съобщи Франс прес.

Иран прикани Съединените щати " да стоят настрани ".

" Това е спор сред Иран и бандитския израелски режим, от който Съединените щати ТРЯБВА ДА СТОЯТ НАСТРАНА! ", съобщи в " Екс " иранското непрекъснато посланичество. " Извършени въз основа на член 51 от Устава на Организация на обединените нации, отнасящ се до законната самозащита, военните дейности са в отговор на експанзията на ционисткия режим против нашия дипломатически комплекс в Дамаск ", се споделя в обявата.

" Случаят може да се счита за завършен. Ако обаче израелският режим допусне нова неточност, отговорът на Иран ще бъде доста по-строг ", предизвести дипломатическото посланичество.

Генералният секретар на Организацията на обединените народи Антониу Гутериш съобщи, че " осъжда изрично мощната ескалация " и прикани за " неотложно прекъсване на военните дейности ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР