Иранският президент Хасан Рухани сформира новия си кабинет, в който

...
Иранският президент Хасан Рухани сформира новия си кабинет, в който
Коментари Харесай

В новото иранско правителство няма нито една жена

Иранският президент Хасан Рухани образува новия си кабинет, в който още веднъж няма нито една жена, макар рецензиите от страна на неговите съдружници реформатори.
В иранското държавно управление няма особени промени. Очаква се и новият кабинет да продължи с напъните за увеличение на задграничните вложения в страната, както и към софтуерен метод за възкръсване на намиращата се в застой национална стопанска система. Ще бъде заменен министърът на защитата военачалник Хосеин Дехган. На неговото място ще застане досегашният му заместител ген. Амир Хатами. За първи път от две десетилетия висшият пост във военната подчиненост в Иран се заема от човек, приближаващ от постоянната армия, а не от елитните елементи на Републиканската армия, заяви БГНЕС.
Заместник-минвистърът на стопанската система Масуд Карбасян също поема поста на досегашния си началник. Позициите си резервират основните фигури, които възвърнаха връзките със Запада – министърът на външните работи Джавад Зариф и на петрола Биджан Занганех.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР