Иранският петролен танкер, който се запали след сблъсък с китайски

...
Иранският петролен танкер, който се запали след сблъсък с китайски
Коментари Харесай

Иранският петролен танкер в Източнокитайско море може да гори цял месец

Иранският петролен танкер, който се възпламени след конфликт с китайски товарен транспортен съд в Източнокитайско море в събота може да гори цялостен месец.

Това съобщи през днешния ден пред Ройтерс специалист от южнокорейското министерство на океаните и риболова. Десетки избавителни кораби водят борба със мощни ветрове, високи талази и токсичен пушек, претърсвайки повърхност от 3100 квадратни километра, с цел да открият изчезналите 31 членове на екипажа и да овладеят пожара. Все повече нарастват опасенията, че танкерът може да експлодира или да потъне.

Спасители откриха тяло, за което се допуска, че е на член на екипажана запалилия се в Източнокитайско море ирански петролен танкер, съобщи през днешния ден китайското министерство на превоза, представено от АП и Ройтерс. Преди ден спасителите откриха друго тяло на един от членовете на екипажа във водите покрай танкера.

Танкерът превозваше 136 000 тона /близо 1 милион барела/ сгъстен петрол, който е мощно запалителен, само че китайските управляващи изключват риска от всеобщо замърсяване, тъй като на повърхността не е открито огромно приключване, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР