Иранският първи дипломат Хосейн Амир Абдолахиан заяви по държавната телевизия,

...
Иранският първи дипломат Хосейн Амир Абдолахиан заяви по държавната телевизия,
Коментари Харесай

Иран очаква изпреварващи действия от страна на оста на съпротивата в близките часове

Иранският първи посланик Хосейн Амир Абдолахиан съобщи по държавната телевизия, че в околните часове може да се чакат " изпреварващи дейности " и добави, че на Израел няма да бъде разрешено да предприеме каквито и да било дейности в линията Газа, без да понесе последици, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 464
" Лидерите на " оста на съпротивата " няма да разрешат на ционисткия режим да предприеме каквито и да било дейности в Газа.... Всички благоприятни условия са на масата и ние не можем да бъдем безразлични към военните закононарушения, осъществявани против на народа на Газа ", сподели Амир Абдолахиан.

" Оста на съпротивата " е способна да води продължителна война с врага (Израел)... в идващите часове можем да чакаме изпреварващи дейности от страна на " оста на съпротивата ", сподели той, без да без да прецизира какви.

Миналата седмица висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей съобщи, че Техеран не е забъркан в офанзивата на подкрепяната от него формация " Хамас " против Израел на 7 октомври, само че приветства, по думите му, " непоправимото " военно и разследващо проваляне на еврейската страна.

Подкрепата за палестинската идея е дирек на политиката на Ислямската република след революцията от 1979 година и метод шиитската страна да се показа като водач на мюсюлманския свят.

Техеран твърди, че оказва морална и финансова поддръжка на групировката " Хамас ", която управлява линията Газа.

По-рано през вчерашния ден иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че въпреки Техеран да поддържа палестинската идея, " оста на съпротивата " против Израел взема лични самостоятелни решения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР