Иранските власти се оказаха в крайно затруднено положение след убийството

...
Иранските власти се оказаха в крайно затруднено положение след убийството
Коментари Харесай

Джон Болтън: Властите в Техеран още не са решили как да действат след убийството на иранския ядрен учен

Иранските управляващи се оказаха в извънредно затруднено състояние след убийството на нуклеарния физик Мохсен Фахризаде и още не са решили по какъв начин да работят, съобщи пред телевизия Си Ен Ен Джон Болтън, някогашен консултант на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за националната сигурност. 

" Не мисля, че те сами знаят какви ответни ограничения да подхващат ", съобщи Болтън, представен от ТАСС. Той напомни, че през последните години беше погубен Касем Солеймани, командващ елитните сили Ал Кудс на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война, и бяха атакувани някои от най-важните обекти, свързани с иранската нуклеарна и ракетна стратегия. " Това демонстрира, че тези, които стоят зад нападенията, може да се окажат съвсем на всички места в Иран ", счита той.

Болтън изрази също убеденост, че Тръмп в никакъв случай не е имал премислена тактика за политиката по отношение на Техеран, съобщи Българска телеграфна агенция. Той предложи на новоизбрания президент Джо Байдън да се откаже от връщане към нуклеарното съглашение с Техеран, като регистрира опасенията на " основни съдружници в района ". " Никога не е имало нещо, което да демонстрира, че Иран е взел стратегическо решение да се откаже от нуклеарното оръжие ", акцентира Болтън. Според него Техеран ще продължи да поддържа същия курс, до момента в който не се смени управлението на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР