Ирански товарен кораб е получил леки щети от експлозия в

...
Ирански товарен кораб е получил леки щети от експлозия в
Коментари Харесай

Израел порази ирански кораб в Червено море

Ирански товарен транспортен съд е получил леки вреди от детонация в Червено море, разгласи през днешния ден външното министерство на страната, съобщи Агенция Франс Прес. Преди това американски медии оповестиха, че съдът е бил изумен от Израел, съобщи БНР.

Взривът блъснал иранския търговски транспортен съд „ Савиз “ край крайбрежията на Джибути към 6 часа локално време във вторник, сподели представителят Саид Хатибзаде. Той добави, че е почнало следствие на случая. Иранската организация Тасним заяви, че плавателният съд, който бил употребен от иранските въоръжени сили, бил изумен от „ магнитна мина “.

„ Ню Йорк Таймс “ цитира американски представител, че Израел уведомил Вашингтон, че е атакувал кораба „ в отговор на предходни ирански удари по израелски съдове “. Официално израелски представители отхвърлиха във вторник да разясняват офанзивата по иранския товарен транспортен съд, показва Ройтерс. Това е последният от серията офанзиви против израелски или ирански товарни кораби от края на февруари, за които двете страни се упрекват една друга.

Инцидентите станаха, откакто Джо Байдън встъпи в служба като президент в края на януари, обещавайки да върне Съединени американски щати в нуклеарното съглашение от 2015 година на Иран с шест международни сили, в случай че Техеран напълно го съблюдава. Неговият предходник изтегли Съединени американски щати от съглашението в ход, който бе приветстван от Израел. Представители на Техеран и Вашингтон водиха във вторник непреки договаряния във Виена по съглашението, като ги описаха като „ градивни “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР