Ирански депутат заяви, че един човек е бил убит в

...
Ирански депутат заяви, че един човек е бил убит в
Коментари Харесай

Човек е убит при при протестите в Иран срещу скока в цените на храните

Ирански народен представител съобщи, че един човек е бил погубен в неговия град по време на неотдавнашните безредици поради повишението на цените в югозападната провинция Хузестан, заяви през днешния ден организация ИЛНА, представена от АП.

Ахмад Авей, член на Народното събрание от Дезфул, не оповестява името или пола на убития, нито споделя какъв брой души са били задържани по време на размириците.

Иранските медии оповестиха през вчерашния ден, че управляващите са арестували минимум 22 стачкуващи, които са протестирали против неочакваното повишение на цените на субсидираните съществени хранителни артикули, 15 от които в Дезфул. Един пожарникар е бил ранен при конфликти с стачкуващи в близкия град Андимешк.

Размириците последваха известието на Иран от началото на седмицата, че цената на олиото за готвене, пилешкото месо, яйцата и млякото ще се усили с до 300 %, защото цените на питателните артикули в Близкия изток се повишават поради сривовете в международната верига за доставки и нахлуването на Русия в Украйна, която е главен експортьор на храни.

Вчера държавната телевизия сподели фрагменти от демонстрации в провинцията, които прераснаха в принуждение, а протестиращите палеха гуми, нанасяха вреди на джамии и социална благосъстоятелност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР