Иранската държавна информационна агенция ИРНА, цитирана от световните медии, съобщи

...
Иранската държавна информационна агенция ИРНА, цитирана от световните медии, съобщи
Коментари Харесай

Напрежението между Израел и Иран се покачва

Иранската държавна осведомителна организация ИРНА, представена от международните медии, заяви през днешния ден, че Гвардейците на Ислямската гражданска война са завзели във водите на Ормузкия залив контейнеровоза „ Еърис “ (Aries), за който настояват, че е „ обвързван с Израел “, и са го трансферирали в ирански териториални води.

Хеликоптер на специфичните сили на Гвардейците е взел на абордаж плаващия под португалски байрак съд, добави ИРНА, представена от Ройтерс.

АП съобщава, че е видяла видеоклип от завладяването на съда. Агенцията напомня, че по-рано за офанзивата е съобщила английската Служба за морски търговски интервенции. Според службата офанзива е била осъществена в Оманския залив край пристанище Фуджейра в Обединените арабски емирства. 

Международната корабна компания „ Зодиак Маритайм “ (Zodiac Maritime), заяви, че управител и търговски оператор на завзетия транспортен съд е Ем Ес Си (MSC). „ Правото на благосъстоятелност върху кораба се държи от „ Гортал Шипинг “ (Gortal Shipping Inc.) като финансираща организация, съдът е предан дълготрайно чартърен на Ем Ес Си. „ Гортал Шипинг “ е обвързван със „ Зодиак Маритайм “, оповестиха от компанията, която е отчасти благосъстоятелност на израелския предприемач Еял Офер.

Говорителят на израелските сили за защита контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че Иран ще понесе последствия, в случай че ескалира още повече районното напрежение. „ Израел е в нараснала паника. Засилихме готовността си да защитим Израел от нова иранска експанзия. Готови сме и да отвърнем “, съобщи той, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР