Иранската атака срещу Израел днес беше приветствана от мнозина палестинци

...
Иранската атака срещу Израел днес беше приветствана от мнозина палестинци
Коментари Харесай

Палестинците в Газа приветстваха иранската атака срещу Израел

Иранската офанзива против Израел през днешния ден беше приветствана от мнозина палестинци в Газа през днешния ден като рядко отмъщение за израелската атака против анклава. Същевременно някои от тях споделят, че подозират, че Техеран е подхванал удара по-скоро показно, а не с цел да нанесе същински вреди, съобщи Ройтерс.

„ Надяваме се, че, в случай че Иран или някоя друга страна влезе във войната, решението за Газа ще бъде по-близо от по всяко време. Американците може да решат въпроса с Газа, с цел да сложат завършек на източниците на казуса “, съобщи пред организацията 32-годишен палестинец.

Мнозина в Газа се усещат изоставени от съседите си в Близкия изток, откакто Израел стартира офанзивата в палестинския анклав, взела над 33 000 жертви, в отговор на офанзивата на екстремисткото придвижване „ Хамас “ на израелска територия на 7 октомври 2023 година

Въпреки това поддръжката идва от Иран и неговите районни проксита, по-специално от съдружника на Техеран „ Хизбула “ в Ливан, която е съдружник и на ислямистите от „ Хамас “, ръководещи Газа.

В фрагменти, публикувани от анклава, се вижда доста локални поданици да скандират „ Аллах Акбар! “ и да надават радостни възгласи на фона на озаряваното от иранските ракети и ракетите на израелската противовъздушна защита небе, предаде  Българска телеграфна агенция.

„ Който се е решил да нападна Израел по време, когато целият свят работи в негова работа, е воин в очите на палестинците, без значение дали споделяме неговата идеология или не “, сподели Маджид Абу Хамза, 52-годишен татко на седем деца от град Газа.

„ Избиват ни към този момент повече от шест месеца и никой не посмя да каже нищо. Сега Иран, откакто консулството му беше ударено, отвръща на Израел и това носи наслада в сърцата ни “, добави палестинецът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР