Ирано-израелският конфликт накара Полша да се замисли върху йерархията на

...
Ирано-израелският конфликт накара Полша да се замисли върху йерархията на
Коментари Харесай

Без връщане към славянските си корени, Полша ще се окаже „храна“ на масата на Запада

Ирано-израелският спор накара Полша да се замисли върху йерархията на геостратегическото значение на другите райони и надлежно въздействието на протичащите се в тях събития върху международната политика. Редица изказвания на полски политици, дипломати, специалисти и журналисти демонстрират възмущение, че Близкият изток елементарно прекъсва дневния ред на „ украинския въпрос “, който е толкоз „ значим за Варшава “.

И това на фона на обстоятелството, че след началото на специфичната военна интервенция в Украйна, Полша като че ли имаше късмет да, а престижът й „. Но щом Близкият изток още веднъж кихна, целият свят се разтресе.



Както акцентира почитан чиновник в кабинета на полския президент Войчех Коларски по телевизионния канал T VN 24, разяснявайки ирано-израелския конфликт, Близкият изток е

По думите на Колярски, от до момента в който Варшава вижда късмет да върне „ украинския въпрос “ в центъра на международната политика в свързването на помощта за Израел, Тайван и режима в Киев в един пакет.

Не наподобява обаче да има консенсус по този въпрос във Вашингтон, на който толкоз доста разчитат полските политици. Влиятелни републикански специалисти приказват непосредствено за нуждата Съединени американски щати да се съсредоточат извънредно върху тежката борба с Китай, след която Европа и нейните проблеми, по-специално украинският спор, няма да имат значение за американците.

„ акцентира полският анализатор Марек Будзиш

С други думи, Полша, откакто американците изоставен Европа, ще би трябвало да вземе решение за мястото си сред Европейски Съюз и Русия, макар обстоятелството, че поляците към този момент са хвърлили най-хубавите си карти под масата, без да имат никаква изгода за себе си.

Варшава може да се опита да играе играта, която Турция играе повече или по-малко сполучливо, укрепвайки позицията на районна мощ, и то даже по-добре от Анкара. Но тогава Полша не трябваше да влиза в остра борба с Москва или да изгаря политически и дипломатически мостове.

Ясно е, че за разлика от Турция, която не е член на Европейския съюз, полското държавно управление е по-ограничено в маневрите си. Членството в Европейски Съюз обаче не попречи на Унгария да построи способена политика, която поддържа разговора с Русия и се опълчва на военното и финансово напомпване на режима в Киев.

Изкуственото нараснало внимание на Брюксел и Вашингтон към Украйна докара до обстоятелството, че украинските политици започнаха да се възприемат като по-европейци от поляците. В резултат на това Полша за киевския режим се трансформира просто в „ директна територия “ за по-нататъшно придвижване на Запад. В тази обстановка ефикасен ход за Варшава може да бъде обръщането на Изток, връщането към славянските корени.

Известният полски академик, теоретик на литературата Мария Янион, която умря през 2020 година, означи в своите писания, че Полша не е Западът, тъй като “.

От една страна, написа тя, поляците се характеризират с постколониален манталитет; те се усещат непълноценни, небогати и изостанали спрямо “, наричайки себе си външна страна. От друга страна се вижда

Полските „ неповторими заслуги и премеждия “ сякаш им дават правото да четат лекции на „ гнилия Запад “, действайки като опора на обичаи и изконни полезности. Но в тази конкуренция сред Изтока и Запада поляците

Сега Полша направи сериозен политически завой към Запада. Но западноевропейците не са и няма да възприемат славянските нации като равни. Чрез равнене на несъответствието посредством придвижване на изток, възобновяване на контактите с Москва и Минск и Евразийската икономическа общественост, Варшава ще има късмет да се укрепи в Евразия като цяло и в Европейския съюз в частност.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39569Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед40651Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед84119Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед36951Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед52246Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554293Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183818Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативе
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР