Иран вече пряко участва във войната срещу Украйна с предоставянето

...
Иран вече пряко участва във войната срещу Украйна с предоставянето
Коментари Харесай

САЩ: Иран вече участва пряко във войната срещу Украйна

Иран към този момент директно взе участие във войната против Украйна с даването на бойни дронове на Русия и изпращането в Крим на ирански военни, с цел да оказват помощ на руснаците при насочването на безпилотните апарати против мирни украински градове. Такава позиция изрази координаторът по стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Укринформ.

„ По наши оценки, иранските военни са били директно на място, в Крим, и са помагали на руснаците при техните интервенции “, съобщи представителят на Белия дом.

Той акцентира, че руснаците към този момент са получили партиди дронове от Иран и явно ще има още доставки. Кърби означи, че Русия желае да получи и други оръжия от Иран като ракети земя-земя, с цел да ги употребява против Украйна.

Представителят на Белия дом акцентира, че Иран и Русия може да лъжат целия свят, само че няма да могат да скрият обстоятелствата.

" А фактът е, че в този момент Иран е замесен директно на място, дава оръжие, което нанася удари против цивилното население и гражданската инфраструктура в Украйна, и в действителност убива мирни хора и унищожава гражданска инфраструктура в Украйна " – означи Кърби.

Той акцентира, че Съединени американски щати ще употребяват всички принадлежности, с цел да разобличават, да възпират и да противодействат против доставките на оръжия от Иран, които се употребяват против украинския народ. Джон Кърби увери, че Съединени американски щати ще удвоят напъните си за съблюдаване на наложените от Съединени американски щати наказания против оръжейните браншове на Русия и Иран.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР