Иран се съгласи да възстанови връзката между камерите за наблюдение

...
Иран се съгласи да възстанови връзката между камерите за наблюдение
Коментари Харесай

МААЕ: Иран възстановява връзката с камерите за ядрено наблюдение

Иран се съгласи да възвърне връзката сред камерите за наблюдаване на няколко нуклеарни обекта и да усили темпото на инспекциите, заяви ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, съобщи Агенция Франс Прес.

Гроси съобщи по-рано, че е провел " градивни " диалози с ирански публични лица, откакто беше открито, че Техеран е обогатил уран съвсем до равнището за производство на оръжие.

При завръщането си във Виена Гроси напомни, че е имало " понижаване на дейностите по наблюдаване, свързани с камерите и системите за наблюдаване ", и съобщи, че е реализирано единодушие те още веднъж да стартират да действат.

" Това е доста, доста значимо " от позиция на непрекъснатостта на информацията, по-специално в подтекста на опцията за обновяване на нуклеарната договорка, сподели той.

Гроси дойде в Иран в петък, откакто договарянията бяха попаднали в задънена улица по отношение на съживяването на историческото съглашение от 2015 година за нуклеарната активност на Иран, известно като JCPOA.

" Сложихме турникет на кървенето във връзка с неналичието на информация и на последователност на знанията, които имахме - в този момент можем да стартираме да работим още веднъж. Това не са думи, това е нещо напълно съответно. " - сподели той.

Базираната във Виена МААЕ се стреми към по-тясно съдействие с Иран във връзка с нуклеарните действия на страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР