Иран показа нова противовъздушна отбранителна система, която, според властите, е

...
Иран показа нова противовъздушна отбранителна система, която, според властите, е
Коментари Харесай

Иран показа нова противовъздушна отбранителна система

Иран сподели нова противовъздушна отбранителна система, която, съгласно управляващите, е в положение да прихване дронове и ракети с радиус на деяние от 400 км, заяви иранската организация Исна, представена от Българска телеграфна агенция.

Новината бе обявена на фона на мощното напрежение в Близкия изток, където Съединени американски щати усилиха натиска си против Иран, обвинявайки страната, че дестабилизира района. Вашингтон се отдръпна от съглашението, ограничаващо нуклеарната стратегия на Иран, през май 2018 година и след това възвърне глобите си против Техеран. Отношенията сред двете страни се обтегнаха в допълнение след саботажи и набези на кораби в Залива и унищожаването на американски дрон от Техеран.

Системата "Фалаг " е осъвременена локална версия на радара за наблюдаване "Гамма ", посочи Исна, имайки поради явно система, създадена в Русия със същото име, която бе импортирана в Иран.

"Гамма " не бе употребена поради глобите, неналичието на аварийни елементи и невъзможността да бъде бъде ремонтирана от задгранични инженери, добавя Исна. Този радар е в положение да разпознава и открие всевъзможни типове крилати ракети, самолети със особено прикритие, системи за дронове и балистични ракети с обхват 400 км ", съобщи командващият силите за въздушна защита военачалник Алиреза Сабахи-Фард, представен от Исна. Той направи това изявление по отношение на формалното показване на отбранителната система. Мястото на събитието не бе посочено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР