Иран отправи нови тежки критики заради настояванията на САЩ за

...
Иран отправи нови тежки критики заради настояванията на САЩ за
Коментари Харесай

Иран заплаши САЩ със съдбата на Саддам Хюсеин, ако го нападнат

Иран насочи нови тежки рецензии поради настояванията на Съединени американски щати за огромни промени в неговата външна политика и нуклеарна стратегия, оповестява " Ройтерс "

Революционната армия на Ислямската република акцентира, че държавното управление на Съединени американски щати ще бъде победено сходно на сваления иракски водач Саддам Хюсеин, в случай че те атакуван Иран.

Франция, една от няколкото европейски сили, разтревожени от изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение от 2015 година, съобщи, че методите на Вашингтон за налагане на повече наказания против Техеран ще укрепят позициите на хардлайнерите в страната.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео заплаши в понеделник Иран с " най-тежките наказания в историята ", в случай че не ограничи въздействието си в района, обвинявайки Техеран в поддръжка на въоръжени групировки в страни като Сирия, Ливан и Йемен.

Помпео приказва две седмици откакто американският президент Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран, според което бяха анулирани глобите в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия. Европейските сили виждат договорката като най-хубавия късмет за възпрепятстване на Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие.

Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф съобщи, че Помпео е повторил остарели обвинявания против Техеран " единствено с по-силен и по-непристоен звук ".

" Помпео и други представители на Съединени американски щати в сегашната администрация са пандизчии на неправилните си илюзии, пандизчии на предишното си и са взети за заложници от корумпирани групи за напън ", посочи Зариф пред държавната телевизия.

Междувременно по-рано през днешния ден висшият ирански боен ген.-майор Мохамед Багери акцентира, че Иран няма да отстъпи пред натиска на Вашингтон да ограничи военните си дейности. Съединени американски щати " нямат кураж за военна борба и война лице в лице с Иран ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР