Иран обещава да отмъсти за своя генерал Касем Солеймани, но

...
Иран обещава да отмъсти за своя генерал Касем Солеймани, но
Коментари Харесай

Какви ще бъдат последствията от ликвидирането на генерал Касем Солеймани?

Иран дава обещание да отмъсти за своя военачалник Касем Солеймани, само че съгласно специалисти, не е в стила на Техеран да подхваща директни военни дейности против друга страна, още повече против Съединените щати.

Какви ще бъдат следствията от ликвидирането на генерала и чака ли се дестабилизация в Близкия Изток? Отговорите потърси Джанан Дурал.

Остри закани за взаимно заличаване се чуха както от Вашингтон, по този начин и от Техеран. Съединени американски щати от дълго време търсят мотив да отстранят могъщия ирански военачалник, а опитът да бъде щурмувано американското посолство в Ирак преди дни, е идеалния мотив за сходна интервенция.

Американските служби получават информация, че ген. Солеймани е в Багдад, с цел да управлява интервенция по нов взлом на посолството им, само че с ликвидирането му не целят да предпазят дипломатическата си работа, а изцяло да отслабят Иран.
Д-р Карин декор Хепъл, ген. шеф на мозъчен концерн RUSI - Англия: Тръмп обича сходни дръзки тактически военни ходове, тъй като има вяра, че му придават тип на мачо. Това е нещо, което Обама нямаше да направи. Тръмп мисли, че ще има изгода за изборите. Убих водача на Ислямска страна, в този момент унищожих иранския мозък на толкоз доста закононарушения. Само че една от евентуалните последствия може да бъде изгонването на американските войски от Ирак, което ще бъде победа за Иран.
Твърдеше се, че Ирак може да се трансформира в територия на възможна война сред Съединените щати и Иран. Според журналиста Мохамед Халаф, обаче, Техеран няма да посмее да нападна непосредствено.
Мохамед Халаф, публицист: Изключвам апокалиптични сюжети в района. Не мисля, че иранците ще го създадат. Иран би трябвало да отговори, само че тук въпросът е какъв ще бъде отговорът. Коя организация ще го реализира.
Според Халаф, главната цел на Иран са договаряния и отпадане на глобите, лишили единствено за година иранската стопанска система от 200 милиарда $.
Мохамед Халаф, публицист: Има едно предписание при такива конфликти във войните - ексалация има, тъй като ескалацията и глобите водят до договарянията, а не противоположното. Нито Китай, нито Русия ще тръгнат да вършат война, поради ползите на Иран. Всеки гледа своите ползи, гледа огромно на процесите по света. Д-р Карин декор Хепъл, ген. шеф на мозъчен концерн RUSI - Англия: Вероятно и двете страни ще се опитат да избегнат пълномащабна война, само че това не значи, че няма да създадат нищо или не възнамеряват някакви дейности в тази тенденция.
Експертите са единомислещи, че отговорът на Иран няма да е на американска територия и ще е дело на някоя от многото фракции, правилни на режима в Техеран.
 Защо гибелта ​на военачалник Солеймани провокира необятен отзив по целия свят? Защо гибелта ​на военачалник Солеймани провокира необятен отзив по целия свят?
Кой е ликвидираният от Съединени американски щати ирански военачалник Солеймани и за какво гибелта му провокира толкоз необятен отзив както в Иран и Близкия Изток, по този начин и по целия с...
Още по тематиката Съединени американски щати унищожиха върховен ирански боен
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР