Иран може да преразгледа своята ядрена доктрина на фона на

...
Иран може да преразгледа своята ядрена доктрина на фона на
Коментари Харесай

Иран заплаши света: Ще променим ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята " нуклеарна теория " на фона на израелските закани. За това предизвести почитан пълководец на Иранската революционна армия, представен от " Ройтерс ".

Думите му провокираха безпокойствие по отношение на нуклеарната стратегия на Техеран, за която ислямската република постоянно е твърдяла, че е само за мирни цели.

" Напълно е допустимо преразглеждането на нашата нуклеарна теория и политика, както и съображенията, обявени по-рано ", означи Ахмад Хахталаб - пълководец, отговарящ за нуклеарната сигурност.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей има последната дума по нуклеарната стратегия на Техеран, за която Западът подозира, че е с военни цели.

Хаменей неведнъж е подчертавал, че Техеран в никакъв случай не е целял основаването или потреблението на нуклеарни оръжия - нещо, което религията в страната не разрешава.

Иран извърши първата си директна офанзива против Израел предишния уикенд като възмездие за хипотетичен израелски удар против ирански дипломатически комплекс в сирийската столица Дамаск на 1 април.

Израел се зарече, че ще отвърне на удара, а Иран предизвести, че неговата войска е подготвена да се изправи против всяка офанзива.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР