Иран е използвал самолети, натоварени с хуманитарна помощ за пострадалите

...
Иран е използвал самолети, натоварени с хуманитарна помощ за пострадалите
Коментари Харесай

Иран е доставял оръжие заедно с хуманитарна помощ за пострадалите от труса сирийци

" Иран е употребявал самолети, натоварени с филантропична помощ за потърпевшите от тежкия трус сирийци, с цел да достави оръжия, муниции и военна техника за подкрепяни от него милиции и силите под командването на Дамаск ", съобщи Ройтерс.

Според източници на международната осведомителна организация през първите седем седмици след мощното земетресение (в нощта на 6 против 7 февруари 2023 г.) самолети на елитното военнизирано поделение на Техеран Корпус на стражите на Ислямската гражданска война (КСИР) са направили стотици автобуси от Иран до летища в Дамаск, северния град Алепо и пристанището на Средиземно море Латакия. " Освен храна, медикаменти, питейна вода и други нужни за потърпевшите хора неща, на бордовете на машините е имало автоматизирано оръжие, револвери, гранатохвъргачки, муниции, ракети, радари и коли ", добави медията.

" Оръжията и другото съоръжение са били предопределени за подкрепяните от Техеран милиции и за бойците под командването на сирийския президент Башар Асад ", обявиха източници от арабската страна пред Ройтерс.

Бившият шеф на центъра за разбори към службата за военно разузнаване на израелското министерство на защитата (АМАН) Йоси Купервасер съобщи, че Техеран е правил доставки на военно съоръжение. " Ние бяхме доста добре осведомени за полетите от Иран към Сирия. Все едно, че бяхме на летищата ", сподели той. " Ексвоенният не отговори на въпрос дали въоръжинете сили на Еврейската страна (ЦАХАЛ) са предприемали офанзивите против аерогарите ", уточни още организацията.

 

" Властите в Иран отхвърлиха да са доставяли оръжия и друго военно съоръжение със самолетите, натоварени с филантропична помощ ", добави медията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР