Иракският журналист, който стана известен с хвърлянето на обувки по

...
Иракският журналист, който стана известен с хвърлянето на обувки по
Коментари Харесай

Журналистът, който замери с обувки Буш, се кандидатира за изборите в Ирак

Иракският публицист, който стана прочут с хвърлянето на обувки по някогашния президент Джордж Буш през 2008 година, е претендент за идните избори в Ирак на 12 май, оповестява Българска национална телевизия.

Иракският публицист Мунтазер ал Зейди се прочу през 2008 година, когато на конференция замери с обувки някогашния американски президент Джордж У. Буш. Тогава той назова буш " Куче ", което в арабския свят е огромна засегнатост. Заради тези си дейности журналистът бе наказан на една година затвор.

Години по-късно той ще се бори за депутатско място на парламентарните избори в Ирак на 12 май, решен да " хвърли всички крадливи политици в пандиза ".

Междувременно в Багдад след години неустойчивост нощният живот последователно се завръща. Все повече фамилии умерено се разхождат вечер в обновените паркове на иракската столица или си разрешават да вечерят на открито. Ресторантите още веднъж са цялостни и даже се честват рождени дни на деца. Преди това беше невероятно поради детонации, убийства и отвличания, признават локалните.

Победителят на изборите в събота ще се изправи пред предизвикването още веднъж да вдигне Ирак на крайници след три години война с " Ислямска страна " и борба с корупцията, която изяжда приходите от нефт.

Във вота вземат участие близо 7000 претенденти, които се борят за 329 места в Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР