Иракските военни обявиха плановете си да въоръжат жителите на 50

...
Иракските военни обявиха плановете си да въоръжат жителите на 50
Коментари Харесай

Иракската армия въоръжава населението около Мосул

Иракските военни оповестиха проектите си да въоръжат жителите на 50 села покрай град Мосул, столицата на северната провинция Ниневия, откакто хипотетични членове на близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “ направиха нахлуване, при което починаха петима души от едно семейство. Това оповестява турският вестник Daily Sabah, представен от организация " Фокус ".
„ След среща с локални вождове на племена, началникът на Генералния щаб на армията реши да въоръжи жителите на 50 села покрай Мосул, с цел да им разреши да се защитят против възможни терористични набези ", разгласи началникът на оперативното командване на Ниневия - бригаден военачалник Найм ал Джабури.
В четвъртък петима души от едно и също семейство бяха убити покрай Мосул в нахлуване от терористичната формация, оповестиха от Министерството на защитата на Ирак.
В изказване на Вътрешното министерство бе пояснено, че „ терористичните детайли " са нападнали дома на регионалния шеф в село Ал-Лазага на юг от Мосул, убивайки него, двамата му сина, племенника му и майка му. Ранени са двама други.
Групировката не е поела отговорност за нападението, само че нейните членове са дейни в региона, акцентират от редакцията. В обособен случай, въоръжени лица нападнаха силоз за зърно в северния иракски град Ширкат в четвъртък, убивайки надзирател и подпалвайки автомобил.
Припомняме, че в края на 2017 година Багдад разгласи, че „ Ислямска страна “ е победена в Ирак след тригодишна война сред терористичната формация и армията на Багдад. Но терористите приспособиха тактиката си към набези от размирен жанр, добавя изданието.
Армията продължава да прави чести интервенции против „ спящите кафези ", които съгласно военните остават дейни в някои елементи на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР