Иракските сили за сигурност иззеха повече от шест милиона хапчета

...
Иракските сили за сигурност иззеха повече от шест милиона хапчета
Коментари Харесай

Полицията в Ирак залови 6 милиона хапчета амфетамин

Иракските сили за сигурност иззеха повече от шест милиона хапчета от стимуланта от амфетаминов вид Captagon, като направиха няколко ареста и разрушиха група за трафик на опиати , оповестява Ал-Джазира.

" Около 6,2 милиона хапчета " бяха открити в склад в югозападната част на столицата Багдад, се споделя в изказване на организацията за национална сигурност.

Трима иракски жители и четирима обвинени от други арабски страни бяха задържани по отношение на мрежата за трафик, сподели организацията, като добави, че опиатите са били предопределени за разпространяване " в региони на Багдад и други провинции ".

Силите за сигурност разрушиха и втора група за опиати, когато трима мъже бяха задържани с шест кг (13 паунда) хашиш.

Всички 10 обвинени " признаха за връзки с интернационалните мрежи за трафик на опиати ", заяви организацията.

Присъдите за трафик на опиати могат да бъдат осъдени със смъртно наказване в Ирак.

Captagon е комерсиалното название на лекарство, в началото патентовано в Германия при започване на 60-те години на предишния век, което съдържа стимулант от амфетаминов вид, наименуван фенетилин, употребен за лекуване на недостиг на вниманието и нарколепсия, наред с други положения.

По-късно опиатът беше неразрешен и се трансформира в нелегално вещество, съвсем извънредно създавано и употребявано в Близкия изток и е близо до това, което в други страни е известно като " скорост ".

Сирия е главният производител на Captagon в Близкия изток, а Саудитска Арабия е главният потребителски пазар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР