Иракски полицаи и военнослужещи са отцепили района около автомобил в

...
Иракски полицаи и военнослужещи са отцепили района около автомобил в
Коментари Харесай

Багдад може да изгони водената от САЩ военна коалиция заради американските удари в Ирак

Иракски служители на реда и военнослужещи са отделили региона към автомобил в източната част Багдад, който през вчерашния ден беше изумен от американски дрон. Снимка: АП

Говорител на иракския министър председател съобщи, че многократните американски удари по подкрепяни от Техеран въоръжени групировки в страната тласкат Багдад към решението да приключи задачата на водената от Съединени американски щати коалиция в Ирак, съобщи Ройтерс. 

Американската армия  съобщи вчера, че пълководец на движението  " Катаиб Хизбула "  е бил погубен при въздушен удар. Пентагонът упреква въпросната формация, която е подкрепяна от Иран, в набези против американски елементи в района. 

Водената от Съединени американски щати коалиция " стана фактор на неустойчивост и заплашва да въвлече Ирак в цикъла на споровете ", съобщи през днешния ден представителят на иракския министър председател.  

Вашингтон изпрати в Ирак 2500 американски военнослужещи, които да образоват и да оказват помощ на локалните сили в битката против " Ислямска страна ". Към тях се причислиха и военни елементи от други страни, напомня Ройтерс. 

Подкрепяни от Иран милиции и американските сили в Ирак и Сирия съвсем всеки ден се нападат взаимно, откогато през октомври избухна войната сред Израел и " Хамас " в линията Газа.  

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР