Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) финализира сделката по придобиване на

...
Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) финализира сделката по придобиване на
Коментари Харесай

Инвестор.БГ купи висшето училище по застраховане

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) завърши договорката по придобиване на 90% от капитала на " Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси " АД (ВУЗФ), оповестиха от компанията.

" Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в просветителна институция, в която се построяват качествени фрагменти за бизнеса. Стратегическата цел на медийната група е да продължи сполучливата линия на развиване на ВУЗФ като най-модерната и на практика насочена просветителна институция в региона на финансите, стопанската система и предприемачеството ", се добавя в известието.

В него не оповестява за цената на договорката.

Амбицията на купувача е да надгради академичната стратегия дружно с създателя на учебното заведение Григорий Вазов, тъй че то да стане по-практична. За тази цел се планува и присъединяване на бизнеса в програмата на учебното заведение.

За президент на институцията е определен Апостол Апостолов. От 10 година той преподава дисциплината " Капиталови пазари " в учебното заведение. Освен това в предишното той оглавяваше Комисията за финансов контрол и Централния депозитар.

Академичната стратегия ще продължат да ръководят ректорът Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова.

Наред с нови стратегии от тази есен новият притежател предлага и образование на студентите в телевизия " Блумбърг ".

" Дългосрочната тактика на Investor Media Group да развива и поддържа качественото обучение в България отиде на идващото равнище – директна инвестиция в университет. Щастливи сме да бъдем част от бъдещето на ВУЗФ, коeто за 15 години се утвърди като пример в икономическото обучение ", разяснява Виктория Миткова, изпълнителен шеф на Investor Media Group.

Според Григорий Вазов това придобиване е огромна грачка, с която се ускорява ролята на бизнеса в образованието.

Част от портфолиото на " Инвестор.БГ с изключение на " Блубмърг ", са още Bgonair.bg, Investor.bg, Tialoto.bg, Az-jenata.bg и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР