Инвестиция в акцизен склад за горива е огромна - от

...
Инвестиция в акцизен склад за горива е огромна - от
Коментари Харесай

Андрей Делчев: По-евтино е да се съхраняват горива в други държави

Инвестиция в акцизен склад за горива е голяма - от порядъка на десетки милиони за един склад. В него може да се съхранява сред 5 0000 тона и над 100 000 тона. По-евтината мярка е да се отвори опцията компаниите да съхраняват запасите си в друга страна.
Това сподели пред бТВ Андрей Делчев, изпълнителният шеф на газовата и петролна асоциация.

На въпрос, в случай че има повече хранилища, ще намалеят ли цените на горивата, Делчев отговори, че това няма по какъв начин да стане. „ Влияе цената на суровия нефт и поради нея цените вървят нагоре и надолу “, подсети той.

„ Складовите наличия на горива са изцяло задоволителни. Според нас би трябвало да се направи това, което сподели и през вчерашния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов – да се изследва пазарът, тъй като има надалеч по-ефективни ограничения да се основават държавни хранилища.

Една инвестиция в подобен склад е голяма - от порядъка на десетки милиони за един склад. В него може да се съхранява сред 5 0000 тона и над 100 000 тона, изясни Атанас Делчев.

По-евтината мярка, по думите му, е да се отвори опцията компаниите да съхраняват запасите си в друга страна. Законът разрешава това да става в други страни от Европейски Съюз, разясни изпълнителният шеф на газовата и петролна асоциация.

Относно дали се чака повишение на цената на горивата у нас, Андрей Делчев отговори, че кардинално няма такова очакване, а през лятото може да има скок от единствено 1- 2 стотинки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР