Инвестиционното предложение за изграждането на новата болница Сърце и мозък“

...
Инвестиционното предложение за изграждането на новата болница Сърце и мозък“
Коментари Харесай

Болници Сърце и мозък атакуват Враца, чака се становище от РИОСВ

Инвестиционното предложение за построяването на новата болница „ Сърце и мозък “ е импортирано в РИОСВ- Враца от застрахователното сдружение „ ДаллБогг: живот и здраве “, научи организация BulNews
В документа е разказано, че новата болница във Враца ще бъде ситуирана в шестетажна постройка. Лечебното заведение ще разполага  с Диагностично- съвещателен център с 14 кабинета и манипулационна. Ще има клинична, микробиолгична и патологична лаборатории.
Бъдещото поделение по Кардиология ще е най-голямо – с 36 кревати и изцяло ще дублира активността на врачанската болница. Както в действителност и останалите отделения без „ Уши, нос и гърло “, „ Патоанатомия “ и поделение по „ Кожни и венерически заболявания “. Няма да бъде дублирана активността и на КОЦ-Враца.
Отделението по „ Неврология “ ще бъде с 26 кревати, „ Ортопедия и травматология “, „ Педиатрия и Гастроентерология “ с по 20 кревати. В отделението по „ Акушерство и гинекология “ ще има 10 кревати, а 5 ще са в това по „ Неонатология “. Родилната зала ще е с 2 кревати.
На петия етаж ще бъдат ситуирани отделенията по „ Съдова хирургия “ с 20 кревати, „ Хирургично поделение “ също с 20 кревати и „ Реанимация и интензивни грижи “ със 7 кревати.
В постройката ще има 3 операционни зали, поделение по „ Образна диагностика “ с ядрено- магнитен резонанс.
По контракт новата болница ще работи с кръвна банка, с поделение по Патоноанатомия и диализно лекуване. Ще бъде разкрита и аптека.
В региона ще бъдат обезпечени 57 места за паркиране, като ще има и такива за коли за спешна помощ.
В началото на предишния месец бе даден старт на геоложките изследвания на терена, където ще бъде построена новата болница „ Сърце и мозък “. Тя ще бъде издигната под дома за остарели хора „ Зора “ на терен, закупен от вложителя преди години, само че с желание да се сътвори само кардиологична болница с инвазивна кардиология.
Припомняме, че още през 2022 година от районната гилдия на Български лекарски съюз излязоха с позитивно мнение за построяването на новото болнично заведение в регионалния център.
Сградата ще бъде напълно газифицирана и  разположена на парцел от 5 дка., с близка до трапец форма, с лице към улицата от западната страна.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР