Инвестиционният климат се подобряваше в различните региони на Европейския съюз,

...
Инвестиционният климат се подобряваше в различните региони на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Войната в Украйна може да сложи край на икономическия растеж в Европа


Инвестиционният климат се подобряваше в другите райони на Европейския съюз, когато избухна войната в Украйна. В предишното разтърсващи събития от сходен мащаб постоянно предизвикваха съществени диспропорции в районното развиване. Това се споделя в нов отчет на Европейската капиталова банка (ЕИБ), озаглавен " Регионална кохезия в Европа 2021-2022 ". В него се преглежда по какъв начин европейските райони са се справили със сериозния стопански срив, провокиран от пандемията от КОВИД-19 и до каква степен са готови да посрещнат бъдещи провокации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6350
" Войната в Украйна може да постави завършек на икономическия напредък в Европа ", отбелязва вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена.

" По време на рецесията, провокирана от КОВИД-19, бяха подхванати значими политически решения, които помогнаха да бъде овладян икономическият срив. Въпреки това диспропорциите в развиването на районите в Европейски Съюз не се преодолени. Европейската капиталова банка е подготвена да им помогне посредством експертна помощ и финансови принадлежности, които са основани особено за тях ", безапелационна е Павлова.

Помощта, която Европейска инвестиционна банка даде посредством своите политики, изигра основно значение, с цел да бъде смекчено отрицателното въздействие, което пандемията от КОВИД-19 оказа върху икономическото развиване на обособените райони в Европейски Съюз. Голяма част от компаниите, които оперират в тях, се възползваха от нея, се споделя в отчета.

В разрастващите се райони са регистрирани по-малко компании (28 процента), които са получили дотации от банката, спрямо по-слабо развитите райони (40 на 100 от фирмите) и районите, които не са обект на кохезионната политика (37 процента).

" За да бъде омекотен отрицателният резултат, който войната оказва сега върху обособените райони, е извънредно значимо всяка районна общественост да получи поддръжка, която е предопределена особено за нея ", отбелязва Дебора Револтела, основен икономист на Европейската капиталова банка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР