Инвестиционната програма на Столична община през последните години върви нагоре

...
Инвестиционната програма на Столична община през последните години върви нагоре
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Подменя се инфраструктура, която не е пипана 110 години

" Инвестиционната стратегия на Столична община през последните години върви нагоре и това се вижда ", сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Той изясни, че по ремонтите в столицата е хвърлена доста сила и доста работа. Това, което остава е те да бъдат свършени качествено и да се одобряват от жителите.

Елен Герджиков: Неслучайно срокът на ремонта на " Графа " е 300 дни. В визията на доста хора това е просто подмяната на едни плочки, а в действителност не е по този начин. Всъщност се подменя една инфраструктура, която не е пипана 110 години.
Той изясни, че ремонтите на централната градска част са едни от най-дълго обсъжданите. Още преди 5 години е почнало разискването на плановете. Грешката, която регистрира е, че връзката е трябвало да се повтори още един път при началото на ремонтите. Според него неточност е било и частичното отваряне на " Графа ", тъй като никой не е обяснил на хората, че тази повърхност не е подготвена. Той сподели, че ремонтът има гаранция 8 години.
Елен Герджиков: Ролята на общината е да приготви плановете, да комуникира с жителите и да реализира надзор. Не е работа на общината да реди плочките.
Той прикани за самообладание и за това да се изчака да се види резултата след края на ремонта. Герджиков е уверен, че крайният резултат ще бъде добър. Него не го тормози намесата на прокуратурата и счита, че когато има някакво подозрение, би трябвало да се ревизира има ли някаква виновност.
Елен Герджиков: Подмяна на по-некачествен с по-качествен материал или противоположното няма, както и да се влага по-евтин материал с по-лоши качества - това изрично не е правилно. Тези подстрекателство бяха направени неведнъж, та се наложи даже представител на компанията производител да идва от Англия, с цел да изяснява, че сходна виброизолационна система се влага в обекти в цяла Европа.
При изискване, че качеството на ремонта не е положително, компаниите изпълнителки ще бъдат връщани. При закъснение на обекта има написани условия в контракта. При ремонта на " Графа " общата стойност на глобите може да доближи към 6 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР