Инвестиционната компания на Карл Айкан обикновено купува подценени фирми, преструктурира

...
Инвестиционната компания на Карл Айкан обикновено купува подценени фирми, преструктурира
Коментари Харесай

Карл Айкан продаде един от лидерите в авточастите, Federal-Mogul, за 5.4 млрд. долара

Инвестиционната компания на Карл Айкан нормално купува подценени компании, преструктурира ги, усъвършенства резултатите им и в последна сметка ги продава със солидна облага

Още по тематиката
Японската Fujifilm поема контрола над Xerox

Технологичната компания купува 50.1% от Xerox за 6.1 милиарда $
1 фев 2018
Hertz регистрира поредна загуба, само че акциите й скочиха с 20%

Изпълнителният шеф на Hertz Катрин Маринело регистрира " забележителен напредък " на компанията и това се хареса на вложителите
10 авг 2017
Бъфет усилва вложенията си в Apple

Berkshire Hathaway понижава екпозициите към Wal-Mart
16 авг 2016 Icahn Enterprises на вложителя деятел Карл Айкан продаде американския колос в производството на авточасти Federal-Mogul на съперника в бранша Tenneco. Цената на договорката е 5.4 милиарда $, която ще бъде платена в брой и акции, оповестява Reuters.

Сделката

Споразумението планува Icahn Enterprises да получи 800 млн. $ в брой и 29.5 млн. елементарни акции от Tenneco. Новината докара до повишаване на акциите на купувача с 5.8% до 58.78 $, а тези на продавача се покачиха с 2.7% до 61.29 $.

Плановете на Tenneco са след договорката да сътвори две самостоятелни обществено търгувани компании с друг индустриален фокус. Едната ще е профилирана в продуктите за мотора и задвижването, а другата - за съставни елементи по окачването, спирачките и други.
Инвестиционната компания на Карл Айкан нормално купува подценени компании, преструктурира ги, усъвършенства резултатите им и в последна сметка ги продава със солидна облага

Кой кой е

Federal-Mogul има известни марки като Ferodo, Champion, Beru и други, до момента в който купувачът създава други познати на автомобилистите марки като Monroe и Walker. През 2001 година Айкан купува първите си акции на Federal-Mogul за 1.1 милиарда $, като последователно усилва каузи си и става едноличен акционер.

Американският тръст създава съставни елементи за мотора, ходовата част, спирачната система, чистачки, филтри и други, както за в началото вграждане, по този начин и за вторичния пазар. Приходите на Federal-Mogul за предходната година са били 7.4 милиарда $, а за концерна работят над 55 хиляди чиновници.

Купувачът Tenneco е осъществил приходи през предходната година за 9.3 милиарда $, а работещите за него са над 32 хиляди " Навлизането на пазара с добре познати марки, повече продуктови категории, по-голямо покритие и разширени благоприятни условия за разпространяване е сполучлива формула за хващане на растежа, изключително в Китай ", сподели изпълнителния шеф на Tenneco Грег Шерил.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР