Инвестициите в строителство в Гърция се доближават до средните стойности

...
Инвестициите в строителство в Гърция се доближават до средните стойности
Коментари Харесай

Хиляди нови работни места в Гърция

Инвестициите в строителство в Гърция се приближават до междинните стойности в Европейския съюз (ЕС). Това би трябвало да докара до растеж на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и до понижаване % на безработица. В изследване на Фонда за стопанска система и промишлено проучване (IOBE) се показва, че развиването на строителния бранш ще добави 29.3 милиарда EUR към Брутният вътрешен продукт на страната в околните 5 години. Още 11.8 милиарда EUR спомагателни вложения ще влизат 2030-а годишно в стопанската система с помощта на бранша.

Темпът на растеж на Брутният вътрешен продукт на година ще е 1.8%. Ръстът на вложения до междинните равнища за Европейски Съюз ще основат нови 230 000 работни места през идващите 10 години, като ще компенсира загубите на пазара на труда през последните 5 години. Това е извънредно значимо като се има поради, че южната ни съседка е с най-голям % на безработица от всички страни членки на Европейски Съюз.

IOBE акцентира, че строителството още способства за спомагателното икономическо развиване на страната, в случай че бъдат ускорени към този момент плануваните планове. В дълготраен проект приоритет е работата върху партньорството сред страната и частния бранш, както и дълготрайните проекти за развиване на инфраструктурните планове, които също ще са от голяма важност за растеж в строителството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР