Инвестициите са насочени към пограничните райони на двете държавиЕвропейската комисия

...
Инвестициите са насочени към пограничните райони на двете държавиЕвропейската комисия
Коментари Харесай

Европа инвестира над 200 милиона евро в Северна България и Румъния

Инвестициите са ориентирани към пограничните региони на двете страни

Европейската комисия утвърди Програмата за трансгранично съдействие Интеррег VI-АРумънияБългария 2021-2027, заяви Министерство на регионалното развитие. Тя планува вложения за над 207 млн. евро в пограничните региони на двете страни. Те обгръщат 8 области в Северна България (Видин, Враца, Монтана, Велико Търново, Плевен, Русе, Добрич и Силистра и 7 окръга в южната част на Румъния (Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца).

80% от средствата се дават от Европейския фонд за районно развиване, 20% са национално съфинансиране на двете страни.

Съществен нов детайл през идващите 7 години е поддръжката за интегрирани ограничения за развиване на трансграничната зона, с включване на вложения в разнообразни допълващи се браншове.

Сред предпочитаните планове на Програмата е построяването на взаимната част на велосипеден маршрут Eurovelo Route 6. Заложени са и ограничения за стимулиране на туристическите и културни действия, подсилване на локалната стопанска система и обезпечаване на устойчива транспортна връзка сред дунавските селища.

Ще се финансират планове и в региона на подвижността и свързаността, опазването на природата и биоразнообразието, предварителната защита на риска и адаптирането към изменението на климата, образованието, туризма и културата.

Повече информация може да намерите на на програмата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР