Инвестиции за близо 6.7 млрд. лв. са заложени по Програма

...
Инвестиции за близо 6.7 млрд. лв. са заложени по Програма
Коментари Харесай

Близо 6.7 млрд. лв. инвестиции по новата Програма за развитие на регионите 2021-2027 г.

Инвестиции за близо 6.7 милиарда лева са заложени по Програма за развиване на районите през новия програмен интервал 2021 - 2027 година Това заяви Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), което провежда публично разискване на плана ѝ на 9 април преди да го изпрати за утвърждение в Европейската комисия.

В обсега на програмата да включени 10-те най-големи града и още 40 по-малки градски общински центъра в страната. Програмата ще финансира и ограничения в областите, които ще бъдат наранени от прехода към неутрална стопанска система, като на този стадий това са областите Перник, Кюстендил и Стара Загора. България води договаряния с Брюксел и други градове, в които няма въглищни централи да бъдат включени за подкрепяне.

С осъществяването на Програмата за развиване на районите 2021-2027 се цели реализиране на уравновесено териториално развиване, справяне с проблемите, свързани с демографските несъответствия в страната, стопански напредък и основаване на привлекателна среда за живот.

За 10-те огромни града – над 1.1 милиарда лв.

Първата предпочитана ос е обвързвана с интегрирано градско развиване на 10-те съществени центъра на напредък. Той са общините Видин, Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, София и Благоевград. Заложените вложения за тях са в размер на 1.131 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР