Инвестиции в размер на 70 млн. лв. стартират в Индустриалната

...
Инвестиции в размер на 70 млн. лв. стартират в Индустриалната
Коментари Харесай

Инвестиции за над 70 млн. лв. стартират в Индустриалната зона – Костинброд

Инвестиции в размер на 70 млн. лева започват в Индустриалната зона – Костинброд. Това стана ясно по време на визитата на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов в зоната. До момента в региона на Костинброд частни компании са вложили над 200 млн. лева и са основали стотици нови работни места.

Икономическият министър посети района по покана на кмета на общината Трайко Младенов и се срещна с някои от проблемите на бизнеса в района, както и проектите им за развиване.

„ Включването на зоната в регистъра на индустриалните паркове в България ще даде опция фирмите да употребяват омекотен режим на административни процедури “, разяснява министър Стоянов. По думите му сега Министерството на стопанската система и промишлеността е в развой на разработване на Програма за развиване на индустриалните паркове в България. „ Предвижда се тя да включва разнообразни ограничения за поддръжка, като от нея ще могат да се възползват само индустриални паркове, включени в регистъра “, акцентира министър Стоянов.

Една от най-големите гръцки компании за произвеждане на шоколад и други сладкарски произведения възнамерява да реалокира цялото си произвеждане в България. Това стана ясно по време на среща на министър Никола Стоянов с управлението на „ Интерион “ АД. Компанията създава артикули под комерсиалната марка „ NuCrema “ и все още има желание за нови вложения в развиване в Костинброд.

Инвестиция от 12 млн. лева започва и един от най-големите производители на порти, прозорци и щори освен в България, само че и в Европа – „ Ролпласт Груп “ АД. Това стана ясно по време на визитата на икономическият министър в завода на компанията. Той се срещна с процеса на произвеждане и вложенията в нови машини и техника. През последното десетилетие цялото произвеждане на „ Ролпласт Груп “ АД е изнесено в региона на Костинброд, а компанията има мощно наличие на Балканския полуостров, само че осъществя износ и за страни от целия свят.

„ Близостта до София е била движещ фактор за концентриране на толкоз вложения в района, само че в този момент страната и локалната власт би трябвало да основат повече предпоставки за уравновесено развиване на района “, разяснява Никола Стоянов по време на среща с кмета на общината. Градоначалникът показа и новостартиращите капиталови планове в района, които на процедура плануват основаването на нова индустриална зона в района. Основен проблем остава дефицитът на фрагменти, като бе контрактувано общината и министерството да си партнират в начинания за разпространение на опциите, които оферират работодателите в района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР