Инвестиции на стойност повече от един милиард лева са сертифицирани

...
Инвестиции на стойност повече от един милиард лева са сертифицирани
Коментари Харесай

Инвестиции за над милиард лева са сертифицирани през 2020 година

Инвестиции на стойност повече от един милиард лв. са сертифицирани през 2020 година по Закона за поощряване на вложенията, което е връх за последните 6 години, означават от.
през предходната година са сертифицирани 34 планове с плануван размер на вложенията над 1 милиард лева Проектите плануват разкриването на близо 4500 нови работни места. 17 от тях са във високотехнологични производства и услуги. От всичките 34 планове, 24 са отвън София, в това число в три общини с безработица над междинната за страната. Седем от плановете са за разширение на съществуващи произвеждане което, съгласно министъра на стопанската система, може да се пояснява като значим знак за доверието на вложителите в стабилността и преимуществата на бизнес средата в страната, даже в изискванията на световната рецесия.
 През 2020 година в България са осъществени рекорден размер вложения за последните 6 година През 2020 година в България са осъществени рекорден размер вложения за последните 6 година
През 2020 година по Закона за поощряване на вложенията са сертифицирани планове на стойност над 1 милиард лв., което е връх за послед...
Министър Борисов напомни още че продължава насърчаването на към този момент съществуващи планове като употребяваният бюджетен запас е на цената 16,4 милиона лева Това са 23 търговски сдружения. С тях са непокътнати над 5000 работни места.
Проектите, които са подкрепени, са на стойност 438 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР