Инвеститорите имат големи очаквания за глобалното възстановяване на търсенето на

...
Инвеститорите имат големи очаквания за глобалното възстановяване на търсенето на
Коментари Харесай

Прогнозите за петролните цени може да се окажат твърде оптимистични

Инвеститорите имат огромни упования за световното възобновяване на търсенето на нефт на фона на мощния стопански напредък на Съединени американски щати. Енергийният анализатор Вандана обаче счита, че тези прогнози може да са „ прекомерно оптимистични “, написа CNBC.

„ Възстановяването на Съединени американски щати и почналото през април и май унищожаване на рестриктивните мерки против разпространяването на COVID-19 изненада пазарите. Това насочи упованията към един по-различен, по-оптимистичен път “, разяснява Хари, която е създател и основен изпълнителен шеф на Vanda Insights.

Mнoжecтвo щaти в CAЩ пpeмaxнaxa oгpaничeниятa против ковид, като в страната ненапълно се върна и възприятието за нормалност. „ Макроикономическите знаци на Съединени американски щати, както и тези за подвижността, избухват “, разяснява тя.

По думите на Хари петролния пазар употребява Съединени американски щати като модел за това какво ще се случи и в останалата част на света. „ Може да е прекомерно оптимистично, само че това е методът, по който пазарът гледа на нещата “, сподели тя.

По-богатите страни са водачи във имунизацията и надлежно в отварянето на стопанската система, до момента в който броят на инфектираните с COVID-19 в продължава да пораства по-бедните страни, които е малко евентуално да последват пътя на възобновяване на Съединени американски щати.

Ценови прогнози

Хари споделя, че гледа „ градивно “ на посоката, в която вървят цените на петрола, само че акцентира, че не споделя оптимизма на „ биковете “, които чакат петролът да нарастне до 80 $ за барел през 2021 година и даже до 100 $ за барел през 2022 година

Тя чака цените да се задържат на актуалните си равнища – в диапазона сред 70 и 75 $, най-малко през летния сезон.

От началото на годината сортът Брент е поскъпнал с 45%, до момента в който Nymex е напреднал с 55%.

Хари обаче показва, че съществуват и опасности от спад на цените.

„ Все още има доста неустановеност по отношение на, разновидностите и метода, по които страните ще се оправят с него “, разяснява тя.

Според нея по-голямата част от света няма да е покрай всеобщ имунитет през втората половина на 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР