Гигантът за AI чипове Nvidia споменава конкретна компания отново и отново по време на последния си блокбастър конферентен разговор. Ще се изненадате кое.

...
Инвеститорите броят колко пъти ръководителите казват AI“ по време на
Коментари Харесай

Инвеститорите броят колко пъти ръководителите казват „AI“ по време на конферентни разговори.

Това стана досадно.

Вместо това, Преброих колко пъти Nvidia спомена различни компании в последното си обаждане.

Тази година инвеститорите броят колко пъти ръководителите на компании казват „“ в конферентни разговори за печалби.

Става все по-голямо малко повтарящи се и .

И така, за тримесечните резултати на 's в сряда, реших да променя подхода и да преброя колко пъти производителят на чипове е споменал различни клиенти.

Технологичните компании се борят да закупят възможно най-много Nvidia, за да обучат и прецизират своите AI модели. Няма достатъчно от тези чипове, така че е важно да знаете предпочитаните клиенти на Nvidia. Преброяването на тези споменавания дава грубо ръководство.

Прегледах записа на конферентния разговор за приходите, предоставен от Sentieo, част от фирмата за финансови данни AlphaSense. Резултатите са изненадващи.

, облачната компания, придобита от , беше категоричният победител с 15 споменавания по време на разговора с анализатори в сряда.

Няколко от тях бяха стандартни споменавания, които се случват, когато изпълнителен директор говори (обикновено от сценарий) за скорошни спечелени клиенти и партньорства.

Въпреки това, главният изпълнителен директор на Nvidia даде всичко от себе си, за да говори за VMware, когато отговаряше на въпроси за AI от анализатори. Не трябваше да прави това, но го направи. Ето един пример, където главният изпълнителен директор обсъжда големи компании, които приемат нови AI технологии.

„За да могат предприятията да го направят, трябва да поддържате системата за управление, операционната система, сигурността и софтуерно дефинирания подход към центрове за данни на предприятията и това се нарича VMware“, каза той.

Когато говори за това как Nvidia предоставя своите библиотеки в ръцете на големи предприятия, главният изпълнителен директор каза, че тези активи ще бъдат „предлагани като специален SKU от търговския екип на VMware, което, както всички знаем, е доста големи, защото достигат до няколкостотин хиляди клиенти на VMware по целия свят."

Никой друг клиент или партньор на Nvidia не се доближи до VMware по отношение на споменавания по време на конферентния разговор в сряда.

Някои забележителни разочарования, базирани на този метод: Apple беше спомената само веднъж. и , две от най-големите облачни и AI компании на земята, получиха само няколко допълнителни предложения всяка.

Ето пълния списък:

Компания

Брой споменавания 

VMware

15

Snowflake

5

Microsoft

4

ServiceNow

4

Dell

4

Hewlett Packard Enterprise

4

Lenovo

4

Accenture

3

WPP

3

Прегръщащо лице< /p>

3

Meta

3

Adobe

3

Amazon

2

Google

2

Getty Images

2

MediaTek

2

Softbank

1

Oracle

1

Shutterstock

1

ARM

1

Dolby

1

Apple

1

Autodesk

1

Pixar (Disney)

1

CoreWeave

1

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР