Инвеститори, управляващи активи за 39 трилиона долара, призоваха правителствата да

...
Инвеститори, управляващи активи за 39 трилиона долара, призоваха правителствата да
Коментари Харесай

Инвеститори с активи за $39 трилиона искат забрана на изкопаемите горива

Инвеститори, ръководещи активи за 39 трилиона $, приканиха държавните управления да покачат своите климатични упоритости. Те упорстват за съответни проекти за последователно унищожаване на потреблението на изкопаеми горива и принуждаване на фирмите да изготвят научно обосновани тактики за преход, написа Reuters.

Ходът на някои – само че не всички – водещи фондови компании идва преди идващия кръг от световните договаряния за климата в Египет през ноември. Тазгодишното писмо е най-амбициозният апел към длъжностни ръководители до момента, споделиха поддръжниците на напъните, с спомагателни претенции за дейности за справяне със замърсяването с метан и увеличение на финансирането за по-бедните страни.

Организацията Investor Agenda, в която членуват огромни капиталови групи, разгласява „ Изявлението на световните вложители за 2022 година към държавните управления по отношение на климатичната рецесия “.

Инвеститорите подхващат дейности, защото това освен е позволено от закона, само че в доста случаи се изисква, с цел да се подсигурява способността им да генерират възвращаемост в дълготраен проект като главно обвързване и да се възползват от опциите, свързани с прекосяването към чисти нулеви излъчвания и даже редуцирането им “, се споделя в изказването.

Други претенции на вложителите включват увеличение на нисковъглеродните енергийни системи; използване на механизми за ценообразуване на въглеродните излъчвания, които се покачват с времето; основаване на нови или по-амбициозни проекти за преустановяване на обезлесяването.

Общо 532 вложители подписаха последното изказване, в това число UBS Asset Management, Amundi SA и Federated Hermes.

Въпреки това нито един от трите най-големи мениджъри на индексни фондове в Съединени американски щати – BlackRock, Vanguard и State Street Corp – не е подписал това писмо.

Представители на BlackRock отхвърлиха коментар, до момента в който Vanguard не отговори на запитванията на Reuters. Представител на State Street, чието звено за ръководство на активи подписа изказването на Investor Alliance предходната година, отхвърли коментар.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР