Инвеститори от Китай и Русия са се активизирали и активно

...
Инвеститори от Китай и Русия са се активизирали и активно
Коментари Харесай

Китайци и руснаци изкупуват имотите в Гърция

Инвеститори от Китай и Русия са се засилили и интензивно изкупуват парцели в Гърция с следваща цел препродажба. Освен облага, те получават " Златна виза " и достъп до Европейския съюз, написа dir.bg.

" Пазарът на парцели в Гърция е един от дребното в Европа, който още не се е възстановил и не е достигнал предкризисните равнища от 2007-2008 година. Това е една добра причина за инвестиция в този момент и препродажба след време ", счита специалистът от интернет уебсайт, профилиран в продажба на гръцки парцели Георги Качмазов.

Според него, цените на недвижимостите в Испания, Португалия, Ирландия, Полша и Унгария към този момент са напълно покрай предкризисните си равнища, а тези в Гърция са поевтинели за интервала 2012-2017 с 45%.

Същото мнение споделя и шефът на китайска платформа за покупка на парцели в Европа Лоу. " В Гърция неприятните времена отминаха и в този момент е точното време да се купува парцел. цените към момента са ниски, само че до две години пазарът ще се върне към равнищата си от 2007 година ", счита китайският предприемач.

В момента междинна цена на квадратен метър жилищна повърхност в Гърция е 2800 евро по данни на немската статистическа компания " Статиста ". Това е съвсем с 1000 евро по-евтино в сравнение с в Португалия, която също дава " Златна виза " на огромни вложители. Гръцките парцели са по-скъпи единствено от тези в България, Хърватска, Румъния и Естония.

Гърция е връчила 2053 " Златни визи " от 2013 година до момента, заяви държавната капиталова организация на страната. 43% от тях са дадени на китайски предприемачи, 18% - на съветски предприемачи. По тази стратегия в страната са влезнали над 500 милиона евро директни вложения.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР