Инвеститорът, който купува дял, има два начина да получи доходност

...
Инвеститорът, който купува дял, има два начина да получи доходност
Коментари Харесай

Инвестирайте в компании, които винаги възнаграждават акционера

Инвеститорът, който купува дял, има два метода да получи рентабилност от този финансов актив. Най-очевидното е да го продаде на по-висока цена от това, което е платил, с цел да реализира финансова облага. Второто е да получи заплащане под формата на дял. Докато сте притежател на тази гаранция с изменчив приход, ще имате право да получите част от парите, които компанията разпределя сред акционерите. Повечето регистрирани компании не са задължени да изплащат дял – те могат да реинвестират облаги или да изкупуват назад акции с тях – само че тези, които могат да го вършат постоянно, даже и с рецесии сред тях, и които всяка година съумяват да го усилят, са платежоспособни на пазарите, написа cincodias.elpais.com.

Съединените щати даже създадоха характерна категория за тези компании, които заплащат на своите акционери възходящ дял повече от 100 години. Наричат ги " дивидентни зомбита ", тъй като не престават да доставят на своите притежатели даже и в най-трудните бизнес условия (войни, петролни шокове, рецесии...). Това са бизнес компании като Coca Cola, Exxon, Procter & Gamble, Black & Decker, Colgate, Consolidate Edison, General Mills и PPG Industries. 

Антонио Рико, шеф на фонда Gestión Boutique VI Baelo Patrimonio, от Andbank AM, изяснява, че " възнаграждението на акционерите предлага доста потребна информация за компанията. Като цяло фирмите, които постоянно са успявали да запазят или усилят дивидента си, са имали по-добра възвръщаемост на фондовия пазар от останалите акции ”. Фондът, който Рико ръководи, влага главно във компании, които са мощно ангажирани да заплащат на акционерите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР