Инвазията на Русия в Украйна, започнала през февруари миналата година,

...
Инвазията на Русия в Украйна, започнала през февруари миналата година,
Коментари Харесай

Войната в Украйна е причина за 150 млн. тона емисии на CO2

Инвазията на Русия в Украйна, почнала през февруари предходната година, е причина за към 150 млн. тона излъчвания на въглероден диоксид, съобщи заместник-министър на Украйна, представен от специалисти.


" Войната има опустошително влияние върху околната среда. Въздухът, почвата и водата са нечисти вследствие на бойните дейности ", съобщи Виктория Киреева, заместник-министър на Украйна по въпросите на опазването на околната среда и естествените запаси, в Дубай, съобщи Агенция Франс Прес.

" Общото количество на излъчванията след 18-месечната война се прави оценка на 150 млн. тона CO2, което е повече от годишните излъчвания на високоразвита страна като Белгия ", сподели тя на конференция в границите на конференцията за климата COP28.

Оценката е направена от Инициативата за отчитане на парниковите газове от войната - група от специалисти, които изследват въздействието на войната в Украйна върху климата.

" Самите военни дейности са 25 % от тези излъчвания ", най-много заради потреблението на изкопаеми горива от съветската и украинската войска, съобщи на конференцията един от специалистите, Ленард де Клерк.

Многобройните пожари, които са изключително чести по фронтовата линия поради бойните дейности, съставляват 15 %.

Експертите взеха поради и излъчванията, дължащи се на придвижването на бежанците и обходните направления на самолетите, които заобикалят Украйна.

Но най-големият дял от прогнозните излъчвания - 54,7 милиона тона, или към една трета от общия брой - е прогноза за климатичните разноски за възобновяване на градовете, останали в руини от войната.

По данни на Организация на обединените нации строителният бранш е виновен за най-малко 37% от международните излъчвания на въглероден диоксид.

Киреева съобщи, че Украйна " ще се възвърне, само че това в допълнение ще коства доста количество излъчвания ", като добави, че Русия би трябвало да бъде държана " виновна " за това. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР