Инцидентите по време на пътуване с участието на различни животни

...
Инцидентите по време на пътуване с участието на различни животни
Коментари Харесай

5 последици по колата от инциденти с животни на пътя

Инцидентите по време на пътешестване с присъединяване на разнообразни животни са част от всекидневието. Те основават проблеми както на самите водачи, по този начин и на производителите на коли. А също по този начин и на сервизите, които би трябвало да отстраняват следствията от тях, като и за застрахователите, защото на тях се постанова да заплащат. 

Има обаче и някои аспекти, свързани с животните и случаите на пътя с тях, на които малко на брой обръщат внимание. И те не са свързани единствено с удар на пътя, при който са потърпевши както животното, по този начин и автомобилът.

Необезопасени животни в кабината съставляват риск от пострадване на лидера
Правилата за придвижване по никакъв метод не дефинират процедурата за транспорт на домашни любимци в кола. Може би тъй като броят на случаите с домашни любимци, пътуващи в коли, е доста дребен. Това обаче не отстранява огромния риск. 

Тези числа нормално се употребяват, с цел да убедят хората да си слагат защитните колани, както и да употребяват детски столчета - при преден конфликт със скорост 60 км/ч дете с тегло 4 кг към този момент ще тежи 120 кг, тъй че няма по какъв начин то да остане в ръцете ви. Същото важи даже за малко куче или котка, които не са обезопасени по време на придвижване. То се трансформира в снаряд и при положение на конфликт ще полети към водача или пасажера до него.

В случай на случай едно огромно куче може да аргументи съществени пострадвания на стопанина си единствено с тежестта си. Ето за какво е доста значимо животните да бъдат ограничавани благодарение на специфични устройства.

При удар на непознато животно, може да се наложи да се заплаща
Ако нечие куче, котка, пиле, прасе или друго животно изскочи на пътя и водачът е нарушил разпоредбите - минал е на алено, превишил е скоростта и така нататък, то притежателят може да претендира за обезщетение. Застраховката „ Гражданска отговорност “ не го покрива, защото юридическа позиция животните не са индивид на правото, надлежно не са носители на права и отговорности и не могат да правят правни дейности. Те са обект на правото и в теорията и практиката се приравняват на движимост. 

Собственикът на животното обаче може да изиска обезщетение посредством съда. Ако ударите животно и избягате, това може да се приравни на овакантяване на мястото на случая.

На доктрина работи и противоположното предписание - в случай че животно изтича на пътя по виновност на притежателя и аргументи случай, притежателят би трябвало да компенсира лидера за вредите. На процедура обаче съдът в такива случаи може да не застане на страната на водача. Включително тъй като е извънредно мъчно да се потвърди виновността на животно при случай.

Сблъсък с огромно животно е и най-големият проблем
Най-голяма заплаха основават огромните животни - крави, коне, диви прасета и други Сблъсъкът с солиден звяр, който постоянно пробива предното стъкло при удар, е изпълнен с най-сериозни последствия за лидера. Колата, както постоянно се случва, след такава повреда не може да бъде възобновена. 

По предписание, в случай че животното е диво, никой не носи отговорност за него, тъй че водачът няма по какъв начин да предяви искания. Изключение вършат случаите на счупена мантинела или ограда на автомагистрала, защото там има служби, които дават отговор за самия път и те могат да бъдат упрекнати за случая.

Шофирането със следи от ударено животно също крие опасности
Последствия има и при произшествия с дребни диви животни. Случва се водач да удари дребно животно и да напусне мястото на случая, като по автомобила му остават следи. Наличието на кръв, да вземем за пример, сигурно ще направи усещане на полицейските екипи, патрулиращи по пътищата. И тогава водачът ще би трябвало да изяснява. 

На някои места по света сходно „ бягство “ може да докара до наказване на водача, в случай че удареното животно, да вземем за пример, е от предпазен тип. Подобни прецеденти са малко, защото няма процедура за издаване на наказателно разпореждане за гибелта на животно под гумите на автомобила, само че е допустимо да се стигне до лишаване на шофьорската брошура.

Много водачи не знаят по какъв начин да избегнат конфликт
Първата реакция на водач, който забележи животно на пътя, е инстинктивна - да се опита да го избегне. Това обаче би трябвало да се направи доста деликатно, тъй като постоянно рефлексът за попречване на конфликта постоянно води до нахлуване в платното за насрещно придвижване и става причина за преден конфликт. Всяка маневра без вярно оценяване на обстановката е рискова и за движещите се откъм гърба транспортни средства, написа automedia.

При пораждане на злополука с няколко транспортни средства поради отбягване на животно, в множеството случаи водачът, който се е опитал да маневрира, ще бъде разгласен за отговорен. Единственото вярно деяние от позиция на разпоредбите за придвижване при положение на непредвидена поява на затруднение на пътя е опит за прекъсване без промяна на лентата.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР