Инцидентът с фалшивата тревога за ракетна атака на Хавайските острови

...
Инцидентът с фалшивата тревога за ракетна атака на Хавайските острови
Коментари Харесай

Фалшивата тревога на Хавайските острови е заради ужасно проектиран потребителски интерфейс

Инцидентът с подправената паника за ракетна офанзива на Хавайските острови в събота е в резултат на " извънредно планиран " потребителски интерфейс , написа " Гардиън ".

 Снимка 334217
Източник:

Компютърната система, позволяваща на Хавайската организация за ръководство на изключителни обстановки да изпрати предизвестие, е поискала от чиновниците да изберат типа на заплаха, която те са изпратили от падащо меню.

 Фалшива паника за балистична ракета стресна Хавай
Фалшива паника за балистична ракета стресна Хавай

Погрешка чиновници изпратили известия, че има заплаха

Според " Вашингтон поуст " измежду разновидностите е имало два, които са свързани с ракетна паника . Единият е " паника за ракетно тестване ", който тества системата за уведомяване, само че без действително да се изпраща известие на жителите .

Другата алтернатива е " паника за ракета ". При избор на този вид се изпраща предизвестие до всеки мобилен телефон на Хавайските острови " неотложно да се потърси скривалище " и особено се акцентира, че " това не е обучение ". Това е разновидността, който по простъпка е определен от чиновник на организацията.

 Хавай възобновява сирените за нуклеарна опасност за първи път след Студената война
Хавай възобновява сирените за нуклеарна опасност за първи път след Студената война

Една ракета от 150-килотна, взривена над Пърл Харбър, ще убие 18 000 души и от 50 000 до 120 000 ще са ранените

В реалност е било обучение.

Британският вестник отбелязва, че разликата е толкоз дребна на менюто с двата разновидността, че доста елементарно може да се пренебрегне. Също по този начин има единствено една разлика в системата сред двата разновидността: удостоверение, което служителят е натиснал.

Според представител на организацията служителят ще резервира работата си , само че краткотрайно е изместен на различен пост.

" Това ми звучи като извънредно планиран дизайн ", сподели специалистът по компютърна сигурност Греъм Клули.

От случая насам организацията е направила промени в компютърната система , с цел да се предотврати нова неточност. Добавен е " бутон за анулация ", който разрешава изпращане на второ известие до жителите на Хавайските острови , с което се уведомяват, че първото известие е подправена паника.

Хавайската организация за ръководство на изключителни обстановки също изисква втори човек да удостовери известието преди да бъде изпратено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР