Инцидент е станал при ремонтни дейности в аулата на Нов

...
Инцидент е станал при ремонтни дейности в аулата на Нов
Коментари Харесай

Срути се покривна конструкция в Нов български университет, мъж е с опасност за живота

Инцидент е станал при ремонтни действия в аулата на Нов български университет (НБУ) в София тази заран, заяви bTV.

" 24 часа " осведоми, че на място на изпратени два аварийно-спасителни и един пожарен автомобила с общо 13 души в тях, както и екип на Спешна помощ. Сигнал за случая е подаден в 9.29 часа. В аулата на университета е станало сриване. Един човек е затиснат. Спешните медици не са могли да стигнат до него, преди да разчистят отломките. БГНЕС оповестява, че върху затиснатия служащ е паднала плоча.

Първоначално се съобщаваше, че затрупаният мъж е умрял. Впоследствие стана ясно, че той е получил съществени пострадвания, само че е жив.

Малко по-късно осведоми, че потърпевшият е изваден от отломките и се транспортира с кола за спешна помощ към " Пирогов ". Той е получил травматичен потрес. Има и фрактури на краката. Спешните медици допускат, че има и пострадвания на вътрешните органи. Веднага на сигнала се е отзовал екип на Спешна помощ. За момента не се знае каква е повода за случая.

Официална информация за случая бе публикувана от пресцентъра на Нов български университет. От университета оповестяват, че един човек е потърпевш при случай по време на ремонтни действия в аулата на Нов български университет малко преди 9.30 ч тази заран. Той е служащ от строителната компания, с която университетът има контракт за осъществяването на ремонта. Бил е затиснат от срутения покрив на залата. След сигнала, подаден на тел. 112 на място се отзоваха екипи на Пожарна и спешна сигурност, Спешна помощ и Министерство на вътрешните работи. Пострадалият е открит под отломките в схващане, след което е откаран към " Пирогов ".

Няма информация за други ранени. Достъпът до мястото на случая е стеснен от Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на сигурността на чиновниците. Университетът е във почивка и няма не се организира образователен развой, само че управлението и чиновниците оказват цялостно подпомагане на комптетентните органи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР