Интригите са по-малко, не са като на първия тур. За

...
Интригите са по-малко, не са като на първия тур. За
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Ако нямаше избори, то щяхме да сме безпетролна съветска република

„ Интригите са по-малко, не са като на първия тур. За страдание допускам, че ще е по-малка и изборната интензивност “. Това мнение изрази в ефира на Euronews Bulgaria журналистът и шеф на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в коментар за втория тур на локалните избори. „ Правото да гласуваш е независимост и неизменима част от ценностната ни система, в случай че през миналите години никой не беше дал своя вот къде щяхме да бъдем?! “, попита риторично той. И си отговори: „ Щяхме да вървим на бригади в селското стопанство, да маршируваме на митинги, нямаше да имаме пазарна стопанска система, нямаше да имаме тези облекла, нямаше да имаме тези коли, които караме, нямаше да пътуваме, където си желаяме “.

Относно политическата обстановка в страната след локалния избор, Станкушев предвижда, че „ няма да има съществени разбърквания особено в изпълнителната власт. Може би ще има някакво напрежение, само че по-скоро няма да се стигне до тежка, съдбовна политическа рецесия. Залогът да ръководството на България е доста висок “.

„ Винаги гласоподавам, това е методът да си изразиш политическата воля, да критикуваш, да имаш мнение, тъй като си участник в политически развой “, съобщи от своя страна банкерът Левон Хампарцумян. По думите му в случай че нямаше избори, щяхме да бъдем „ безпетролна руска република “. „ Почти всичко, което се случва у нас, предстои на усъвършенстване. И може да се направи по-добре, по-ефективно и по-евтино, има към какво да гледаме и към какво да се стремим “, добави той.

Според банкера в „ София вършим освен градоначалнически, само че и геополитически избор. Има едни хора, които желаят да ни водят по настоящия определен път, и други, които желаят да ни извадят от пози път без да ни кажат накъде ще ни заведат, тъй като там, където желаят да ни водят, никак не е хубаво “.
„ Международното състояние е комплицирано, светът политически и стопански е в ремонт, трансформира се в друго, задава се и зима, която е икономическо предизвикателство, мержелеят се на хоризонта едни пари за харчене, може би въпреки всичко ще се замислят и ще резервира сложната некоалиция “, счита Хампарцумян по отношение на ръководството.

Цялото изявление на двамата посетители, както и настроенията при започване на изборния ден в Хасково, вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР