интервю с председателя на СДС-Варна, д-р Янко Станев Г-н Станев,защо се

...
интервю с председателя на СДС-Варна, д-р Янко Станев
Г-н Станев,защо се
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: Варна е променен град, а това става с твърда и последователна политика 


изявление с ръководителя на СДС-Варна, доктор Янко Станев
Г-н Станев,защо се постанова да вършим парламентарни избори за четвърти път в границите на година и половина? Извънредни избори се вършат тогава, когато има голямо разминаване сред това, което вършат политиците, които ръководят и дереджето на народа. Когато ръководещите се държат надменно, това на хората се отразява като все по-труден метод на живот, нормално ръководещите политици бягат от отговорност и се прибягва до изключителни избори. С вярата, че могат отново в границите на една изборна акция да скрият белѝте, които са създали. А тука ръководството на „ Продължаваме промяната “ провокираха и задълбочиха всяка една рецесия – енергийна, икономическа, мигрантска, КОВИД, изразяваща се в инфлация, в заеми, които се трупат… Това е тежък живот за народа, има мор върху бизнеса. Политическа партия не можаха да схванат, че бизнесът не е на никоя партия; бизнесът е на предприемачите, които са дейни български жители и които са гръбнакът на една средноевропейска страна, каквато се стремим да изградим. Така докараха България до това състояние – правенето на избори, в които се надяват, че с гьобелсова агитация ще могат да закрепят още веднъж резултата в своя изгода.
Истинският проблем е, че не могат да ръководят в една коалиция, деклариращи се като десни партии – „ Да, България “ и Политическа партия, декларираща се популистка партия – Има Такъв Народ, и декларираща се класическа лява партия като Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин! Това става единствено в съвременна политическа система, в случай че най-голямата дясна партия и най-голямата лява партия подпишат съглашение с точна и съответна стратегия. А това държавно управление нямаше никаква стратегия.
Колко тежки са последствията от всичко това за Варна? За Варна, както и в останалите райони на България, не просто е спрян напредъка, а има РЕСТО в развиването. Спрени са всички европейски стратегии, в това число и тези, които са най-важни за общините – „ Региони в напредък “. От месец февруари предходната година няма отворена нито една стратегия. Това са изгубени средства и време, които от ден дневно снижават стандарта на живот на българите, който така и така е невисок. Затова ръководещите прибягват до избори. А съгласно Вас? Според мен за какво би трябвало да има избори?! На 2 октомври има да се вземат решение три въпроса и да се посочат три решения. В акцията трябваше да се каже кой по какъв начин ще реши рецесиите. Не чух ясни послания, които да са свързани и с финансова политика. Истината е, че посланията на обединението ГЕРБ-СДС бяха ясни. Решенията са елементарни и постоянно простите неща в политиката са най-тежки. Решенията са непопулярни за политиците, само че известни за народа. Защото всяко понижаване на цените на енергоносителите води до по-добро богатство на народа. Да, то не поставя медали на политиците, само че ГЕРБ-СДС ще го създадат.
Така че акцията, която завършва след броени дни, има за цел всеки да се замисли за личния си джоб, за личното си семейство, за традициите и полезностите, които изповядва у дома. И да разбере, да чуе и да види не страстта, а изгодата.

Гласуването на 2 октомври би трябвало да бъде европейско, в отбрана на ония полезности и стандарти, които искаш да са водещи у вас – в фамилията, в работата ти, измежду приятелите ти, в учебното заведение, в болниците… Замисляш се и гласуваш – по кое време ти е било най-спокойно в последните 32 години и си даваш отговора. Няма различен отговор, с изключение на № 24 в бюлетината за обединението ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, тъй като това е амалгамата от Съюз на демократичните сили, която построи демокрацията в България и отстрани комунизма, довел до банкрута на страната през 1997 година, и ГЕРБ, които взеха решение рецесията през 2009 година, мигрантската, и така нататък Нито при мандата на Съюз на демократичните сили 1997-2001г., нито в мандатите на ГЕРБ се прибягваше до изключителни избори.

Това е изборът пред Варна в неделя. Варна е изменен град, а това става с твърда и поредна политика. Ако желаеме да се осъществят всички неща, които желаят варненци, и които всички в този момент им дават обещание, това може да стане единствено когато има взаимоотношение сред локалната и централната власт. Което от своя страна поставя знака на доверието с европейските институции, прибавя европейски запаси и усилва ресурсите на локалната стопанска система. Ако желаеме да има автомагистрала „ Хемус “, в случай че желаеме да се реализира плана за бул. „ Цар Освободител “, в случай че желаеме леката железница, втори Аспарухов мост, в случай че желаеме да има екология, туризъм – варненци съществено да създадат своя избор.
Какво би трябвало да се случи след изборите? След 2 октомври – държавно управление и дисциплинираност! Правителство би трябвало да има, всяко друго деяние против сформиране на държавно управление значи ескалация на рецесиите. На всички рецесии без изключение. Дето си приказваме с някои сътрудници от медицината – току-виж се появил нов вид на Омикрона, нов подтик на инфлацията, нова вълна на миграция и още какво ли не. Дясноцентристко държавно управление би трябвало да има, държавно управление с експертизата и отговорността, което да ни измъкне от всички тези рецесии, в които това ужасно криволичещо и надменно ръководство в последната година-година и нещо ни вкара. Така че след 2 октомври, в случай че някой си разрешава да прави внезапни придвижвания, политически гневни пазарлъци и гьобелсови кьорфишеци, е народен изменник.
На финала – да кажа нещо, което всички се сещат и водачите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили го споделят: Защо дружно? Само една причина: и двете партии считат, че дясното и дясноцентристкото ръководство е формула за излизане от рецесиите. Тази формула се споделя и от Европа. Най-добре е, когато историята, историческото ръководство на рецесии, което Съюз на демократичните сили е прилагало, и новият метод към рецесиите при ръководството на ГЕРБ, се съчетаят успешно. Няма по какъв начин, ориста ни е отредила по този начин. Е, не е добре да управляваш при 38 милиарда дълг, при 18 % публична инфлация и 40 % в потребителската кошница на храните. Това е завещан тежък проблем, само че в случай че не намерим решение, той ще се утежнява. Така че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили животът ги подреди в една коалиция и те са длъжни, откакто вземат участие дружно на избори, да вземат решение рецесиите. Тези рецесии, които получиха такава ескалация в последната година, каквато даже аз с моите скромни 34 години в политиката в действителност не съм виждал. Правя съпоставяне с рецесията през 1997 година, която се отличаваше в едно – тогава не бяхме членове на Европейски Съюз. Но какво от това, че в този момент сме, откакто от година и половина поради некадърността на Политическа партия не можем да употребяваме средства по нито една стратегия?!

Националният интерес и националното достолепие на България изискват тази коалиция освен да завоюва изборите, само че и да сформира устойчиво ръководство на страната. Не виждам различен излаз и за мен решението е ясно – коалиция ГЕРБ-СДС да направи един забележителен избирателен триумф и в деня на изборите, и – на работа, доста работа! Друг излаз няма за България.

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР