Интернет секторът винаги се е променял интензивно под влиянието на

...
Интернет секторът винаги се е променял интензивно под влиянието на
Коментари Харесай

10 технологични тенденции, които ще променят интернет пазара

Интернет секторът постоянно се е променял интензивно под въздействието на нови технологии и платформи. Някои анализатори обаче предсказват, че през идната година той ще претърпи доста по-значими промени, на каквито не сме били очевидци през това десетилети.

Интернет секторът постоянно се е променял интензивно под въздействието на нови технологии и платформи. Някои анализатори обаче предсказват, че през идната година той ще претърпи доста по-значими промени, на каквито не сме били очевидци през това десетилетие. Сривът на доверието в обществените мрежи от една страна и навлизането на нововъведения като изкуствения разсъдък и гласовите асистенти от друга имат капацитета да предефинират световната мрежа, дружно с някои трендове при създаването на приложения като все по-широкото потребление на така наречен progressive web apps, както и все по-сериозната доминация на мобилния достъп.

„ Всички тези фактори ще трансформират онлайн сегмента и в края на 2019 година той ще наподобява доста по-различно, в сравнение с през днешния ден. Същевременно редица обичайни фактори като основаването на качествено наличие и линк билдингът от мощни източници ще запазят своето въздействие “ - споделя Едуард Димитров, създател на цифровата организация 3D Web Design, която има дълготраен опит в уеб създаването, оптимизацията за търсачки и мощен фокус върху качествения линк билдинг, написа econ.bg. Нейният екип разгласява лист на десетте най-значими трендове и технологии, които следва да трансформират пазара през идната година. Ето и повече детайлности:

Гласовото търсене към този момент е фактор

Търсенето посредством гласови команди ще става все по-популярно през идната година, под въздействието на смарт телефоните и устройствата от вида „ домакински помощник “, които имат такива функционалности. А съгласно някои прогнози, до 2020 година половината онлайн трафик ще бъде генериран от думи, изречени на микрофона на устройствата. Това ще включва освен задаването на обикновени въпроси, а и търсенето на артикули, основаването на резервации за заведения или кино – прожекции и други Тази наклонност ще се ускорява и под въздействието на нови приложения от вида „ персонален асистент “ и като цяло – на развиването на технологиите за искуствен разсъдък.

Изкуственият разсъдък става персонализиран

Въпреки че мощният изкуствен интелект и в действителност умните машини към момента са надалеч в бъдещето, някои „ интелигентни “ приложения като чат ботовете и разпознаването на лица към този момент са към нас, а технологии като „ машинно образование “ (machine learning) и „ надълбоко образование “ (deep learning) се развиват с все по-бързи темпове. Това, което следва през 2019 година е нахлуване на решения, анализиращи метода, по който се употребяват разнообразни уеб приложения и адаптиращи уеб страниците към тази информация. В резултат можем да чакаме персонализиране на потребителското преживяване и появяването на изцяло персонализирани уеб сайтове, които наподобяват друго според от това кой ги употребява. Чат ботовете – друга известна форма на изкуствен интелект – също ще навлязат още повече в живота ни и в случай че през днешния ден се употребяват най-вече от центровете за поддръжка на огромни телекоми и банки, то през идващите дванадесет месеца все по-често ще ги виждаме и по уеб уеб страниците.

Линк билдингът резервира въздействието си

Оптимизацията за търсачки (т.нар. SEO – Search Engine Optimization) ще продължава да е измежду основните принадлежности за цифров маркетинг, а основаването на качествени линкове (връзки от други уеб сайтове сочещи към вашия уеб сайт) ще продължава да бъде един от главните фактори за триумф при нея. „ Въпреки някои отзиви, че линк билдингът ще отмре и че резултата му върху логаритъма на търсачките е по-слаб, можем сигурно да кажем, че и през 2019 година той ще има мощно въздействие за позициите, които един уебсайт ще има в онлайн търсачките. Всъщност следващата година построяването на беклинкове от качествени източници може да има даже още по-силно въздействие, тъй като всички други фактори в логаритъма се манипулират доста по-лесно “ - показва Едуард Димитров от организация 3D Web Design.

Социалните мрежи ще стартират да губят въздействие

Една от най-значимите трендове, която към този момент стартира през тази и ще продължи през идната година, е отливът на консуматори и доверие от някои от най-големите обществени мрежи. Проблемите, свързани с персоналните данни на потребителите, както и с потреблението им за разпространяване на подправени вести евентуално дълго ще въздействат на този вид платформи и мнозина към този момент предсказват самобитно „ пост – обществено “ бъдеще, в което вниманието на онлайн потребителите е ангажирано от различен вид уеб сайтове. Това породи и нова наклонност: потребителите да експортират постовете си от обществените мрежи и да вършат уеб уеб сайтове от тях – нещо което може да се направи бързо и елементарно с автоматизирани принадлежности.

Съдържанието ще продължава да има огромно значение

Независимо дали става въпрос за медийна информация, блогове или забавни корпоративни истории – наличието постоянно е играло значима роля в развиването на интернет и цифровия маркетинг. Занапред то ще продължава да бъде основен фактор за позиционирането в търсачките, тъй като те разпознават все по-добре качественото наличие с технологии като изкуствен интелект и придават все по-висока тежест на уеб страниците с доста и качествено наличие. Това значи, че такива уеб сайтове се класират по-високо в резултатите на търсачката и печелят повече безвъзмезден трафик – посещават ги повече консуматори.

Нова наклонност в набирането на качествено наличие, е все по-голямото прилагане на по този начин наречените „ копирайтинг “ услуги. Потребителите поръчват професионално написване на огромни размери текстове за своите уеб сайтове, за уеб страниците им да имат повече наличие задържащо вниманието на клиента и/или да се класират по-добре в търсачките.

Със запознаването на необятната аудитория с явлението „ подправени вести “, упованията са акцентът все по-силно да се слага върху качеството на източника на наличието – нещо, което следва да видим по-осезаемо през идната година. Все по-често ще виждаме и по-дълги текстове, които мнозина през последните години бяха жигосали като неефективни в ерата на фрагментираното достъпване на информация. Качественото и добре структурирано дълго наличие ще става все по-мощен инструмент за задържане на потребителите във вашия уебсайт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР