Интернет пространството ограничава много нашите думи, защото не искат истината

...
Интернет пространството ограничава много нашите думи, защото не искат истината
Коментари Харесай

Палестинец за обсадата на Ивицата Газа: Това не е самозащита, това е геноцид спрямо мирно население

Интернет пространството лимитира доста нашите думи, тъй като не желаят истината да стига до хората. От 2008 година Ивицата Газа е под обща блокада. В момента този открит затвор е обсаден и бомбардиран всеки ден. Това сподели българинът с палестински генезис Анас Хамид в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Той е роден и израсъл в София. След 1948 година неговите баба и дядо са изселени от селото, в което живеели, намиращо се в северната част на днешната страна Израел. Заминават за Сирия, където е роден татко му. " От 1948 година насам палестинци има по целия свят, за 75 години се разпръснахме. 5-6 от 15 милиона живеят в Палестина – в Ивицата Газа и в Западния бряг. В Ивицата Газа живеят към 2,3 милиона души. Между Ивицата Газа и Западния бряг няма никаква връзка “, изясни той. 

20% от палестинското население са главно православни християни. Палестинската общественост в България е огромна, изясни българинът с палестински корени. Тя е най-голямата измежду арабските общности у нас.  

Около 20% от палестинците живеят в Израел. Те имат израелско поданство и израелски паспорти, добави Анас Хамид. 

По думите му от 2008 година Ивицата Газа се намира под обща блокада. " Там не може да влиза обикновено ток, вода, горива. Всичко се управлява от Израел. Тези хора не могат да излязат от Ивицата Газа. Могат да отидат единствено към Египет, и то с доста разрешителни. Те безусловно са в един общ огромен затвор. Представете си какво е да отгледате цели генерации по този начин. В момента този затвор е обсаден и се бомбардира всеки ден “, сподели Анас Хамид.  

В Ивицата Газа досега има над 10 500 убити и 25 000 ранени, от които 70% са дами и деца. " Говорим за над 4500 деца и над 2300 дами. 70% от жителите на региона са изселени от домовете си. В Газа сега няма вода и храна, всички камиони биват спирани. Преди войната Газа е имала потребност от 500 камиона дневно. От 34 дни в Газа публично са влезнали 569 камиона, което единствено по себе си приказва за каква злополука става въпрос. Няма медицински консумативи “, изброи той. 

Терористичната формация " Хамас “ е проблем от 15 години, изясни Анас Хамид. Членовете на организацията обаче остават неуязвими, защото цялата им инфраструктура е построена подземен. " Говори се за над 500 км тунели под Ивицата Газа, които стигат голяма дълбочина, което значи, че колкото и да бомбардираш повърхността, не може да стигнеш. Евангелската болница в Ивицата Газа беше бомбардирана и бяха убити 500 индивида, подслонили се там. Три църкви в Газа бяха бомбардирани, едната от тях е гръцката черква, която е третата най-стара в света. Това не е самоотбрана, това е геноцид, метод да изтребиш едно спокойно население, с цел да можеш да повториш проектите от 1948 и 1967 година и да се разширяваш непрекъснато “, разяснява Анас Хамид.  

Той означи, че в Западния бряг от началото на годината също има над 120 убити палестинци, измежду които 40 деца. " Просто тази информация не стига до хората, тъй като играят върху това да наклонят публичното мнение в дадена посока “, счита Хамид.  

Той вижда бъдещото решение на спора в основаването на две страни, които да съжителстват спокойно, а популацията им да има равни права и отговорности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР